• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Finn den rette gressklipperen for din hage!

Vi har gressklippere som passer for alle

Hvis du er på jakt etter en ny gressklipper, har du svært mange varianter å velge mellom, alle med sine fordeler og ulemper. For at både du og gressplenen skal bli fornøyd, har vi laget en liten guide som gjør det enklere å velge riktig.

Hånddrevne gressklippere – for mindre hager

Er hagen din relativt liten, og trenger du en prisgunstig gressklipper som krever lite vedlikehold og er lett å ta fram om våren og oppbevare i vinterhalvåret? Da er kanskje en hånddreven gressklipper noe for deg. En av de største fordelene ved hånddrevne gressklippere er at det ikke koster noe å bruke dem. Som en ekstra bonus får du dessuten trim mens du klipper plenen. Siden gressklipperen ikke har motor, blir det imidlertid tyngre å klippe kuperte plener og høyt eller vått gress.

+ Mosjon.
+ Lav innkjøpspris.
+ Lett å oppbevare og vedlikeholde.
– Tyngre å bruke i kuperte hager.
– Takler ikke svært høyt gress.
– Fås som regel ikke med oppsamler.

Se alle hånddrevne gressklippere 

Elektriske gressklippere – økonomiske og stillegående 

Er du ute etter en motordrevet gressklipper som ikke slipper ut eksos, og som samtidig veier betydelig mindre og er mer stillegående enn bensindrevne alternativer? Da er en elektrisk gressklipper noe for deg. De lave energikostnadene gjør den elektriske gressklipperen til et økonomisk alternativ. Elektriske gressklippere med ledning har begrenset rekkevidde siden du alltid må ha en stikkontakt i nærheten. Du kan imidlertid løse problemet med en skjøteledning eller en kabelsnelle.

+ Lavere støynivå enn med bensindrevne alternativer.
+ Ingen eksosutslipp.
+ Elektrisk motor gir billig vedlikehold.
– Motoren er som regel ikke like kraftig som på bensindrevne gressklippere.
– Strømledningen kan være i veien når du klipper.
– Strømledningen begrenser rekkevidden.

Se alle elektriske gressklippere 

Batteridrevne gressklippere – et trådløst alternativ

Den batteridrevne gressklipperen er et praktisk alternativ for deg som er ute etter en elektrisk gressklipper, men som ikke vil la deg begrense av en strømledning. Med en batteridreven gressklipper slipper du også støy og eksos, samtidig som vekten er betydelig lavere enn for andre motordrevne gressklippere. Hvis du vurderer å kjøpe en batteridreven gressklipper, bør du se nøye på lade- og driftstiden. Hvis du ikke rekker å klippe hele plenen på én opplading, er det imidlertid mulig å kjøpe et ekstra batteri som forlenger driftstiden.

+ Lavt støynivå.
+ Som oftest lette å manøvrere.
+ Ingen eksosutslipp.
– Begrenset driftstid.
– Ladetid.
– Motoren er som regel ikke like kraftig som på bensindrevne gressklippere.

Se alle batteridrevne gressklippere 

Bensindrevne gressklippere – kraftigere skyts i hagen

Bensindrevne gressklippere er kraftige maskiner som kan takle både høyt gress og kupert terreng. De er gjerne både raskere og mer utholdende enn de elektriske gressklipperne. Større motorkraft betyr imidlertid også mer støy og høyere vekt. Bensindrevne gressklippere koster også mer å bruke enn elektriske alternativer.

+ Kraftige motorer.
+ Takler kupert terreng.
+ Klipper høyt eller vått gress.
– Bensinmotorer er vedlikeholdskrevende.
– Høyt støynivå.
– Høyere vekt enn andre konvensjonelle gressklippere.

Se alle bensindrevne gressklippere 

Plentraktorer – mer enn bare en gressklipper

Plentraktoren er det rette valget for deg som har en hage der det ikke er nok med en vanlig gressklipper. Med en plentraktor kan du enkelt klippe store arealer på kort tid uten å anstrenge deg. Plentraktorene fås dessuten med et hav av tilbehør som øker bruksområdet. Noen eksempler på slikt tilbehør er moserivere, oppsamlere og snøfresere. Plentraktoren blir dermed en maskin som kan brukes året rundt. 

+ Klipper enkelt store arealer.
+ Mange funksjoner.
+ God komfort.
– Høy innkjøpspris.
– Krevende å oppbevare.
– Passer ikke i hager med mange små, trange steder.

Se alle plentraktorer 


Tips og råd


4 trinn til en fin gressplen

1. Rens plenen

Gressplenen trenger hjelp for å bli fin. Det er her du kommer inn. Begynn med å rake bort løv, kvister og lignende. Fjern mosen hvis du ikke vil beholde den. 

2. Gjødsle

Gjødsel motvirker mose, som ofte er et stort problem for gressplener. Gjødsel inneholder næring som er godt for gresset, men som mosen ikke tar til seg. Gjødsle først om våren, og deretter litt senere på sommeren.

3. Klipp ofte

Gressplenen bør klippes ofte og i passe høyde – ikke kortere enn 3–4 cm, så får du en grønn og frodig gressplen! Hvis du klipper gresset for kort, kan gressplenens vekstpunkt bli skadet. I dag finnes det en rekke forskjellige typer gressklippere å velge mellom.

 

4. Rak og plei plenen

Fjern overflødig gress som har blitt liggende etter klippingen – for eksempel om det blir striper. Deretter fortsetter du å pleie gressplenen ved å gi den næring og klippe den regelmessig.