• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Kompressorguide

Velg riktig kompressor til dine behov!

Med en kompressor i garasjen kan du gjøre de fleste prosjekter litt morsommere og mye enklere. Hos Jula finner du kompressorer i flere styrker og prisklasser, men også for alle typer prosjekter. Uansett om du er hjemmefikser eller proff! Men det er ikke bare enkelt å navigere i kompressorjungelen, og det er ingen selvfølge hvilken tankstørrelse og styrke som er best til akkurat dine behov.

En god pekepinn kan da være å finne ut hvor stort luftforbruk verktøyet ditt krever per minutt, og deretter sammenligne det med hvor stor avgitt luftmengde kompressoren har. Hvis du for eksempel skal spikre opp lister med vår spikerpistol 071-031, krever den 50 liter per minutt, mens å skifte dekk med muttertrekker 073-008 krever 226,5 liter per minutt for best effekt. Hvis du skal skifte dekk, trenger du altså en kompressor med større tank eller større avgitt luftmengde for å ha mer luft klar hele tiden uten å måtte ta pauser. Under fliken produktspesifikasjon, som du finner når du er inne på en produktside, kan du finne mer informasjon om produktet du er nysgjerrig på. Der finner du blant annet tankvolum, luftforbruk, avgitt luftmengde, anbefalt arbeidstrykk og annen produktinformasjon som kan være godt å vite.

Nedenfor har vi gruppert noen av våre kompressorer i ulike størrelser. Vi gir dessuten eksempler på bruksområder som kan hjelpe deg med å finne riktig kompressor som har riktig pris og passer til akkurat dine behov.

Hvis du har noen flere spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss via kundeservice eller ved å snakke med oss i ditt nærmeste Julavarehus.

Liten kompressor

Når du trenger en kompressor for enklere hverdagsvedlikehold, kan det holde med en mindre kompressor og ganske lite tankvolum. Hvis du skal fylle luft i sykkeldekkene, pumpe opp fotballen, kontrollere dekktrykket i bilen eller blåse garasjegulvet rent, kommer du langt med en mindre variant. Meec Tools kompressor 200-011 med et tankvolum på 24 liter er et prisgunstig eksempel på en kompressor i den mindre klassen.

Middels kompressor

Hvis du skal jobbe med prosjekter som krever kraftigere verktøy, kan det hende at du trenger en sterkere kompressor med større tankvolum. Denne typen kompressor kan enkelt forsyne spikerpistoler og andre kraftige verktøy som arbeider støtvis. Ved maling eller annet arbeid som krever et jevnt arbeidstrykk over lang tid kan den kreve pauser for å lade opp tanken, men ellers får den gjort det meste som en hjemmefikser trenger å gjøre. Meec Tools kompressor 200-013 med et tankvolum på 50 liter er et godt tips i middelsklassen.   

Stor kompressor

Hvis du ikke kan gå med på noen kompromisser når det gjelder kraft eller bruksområder, er du trygg med en stor kompressor. På dette nivået har kompressoren opp mot 100 liter i tanken, og klarer kraftige jobber over lengre tid uten problemer. Stanleys kompressor 000-795 har 100 liter i tanken, og er et eksempel fra den største klassen som du kan finne hos oss i Jula.