• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Vannbåret varmesystem

Her presenterer vi vår anbefalte løsning for deg som har en fungerende fyrkjele og et vannbåret varmesystem, men ønsker å bygge ut anlegget med en dokkbar varmepumpe. Hvis du har et vannbåret varmesystem og vil bytte fyrkjele, fortsetter du å lese under Bytte eksisterende fyrkjele nederst på denne siden.

En stor del av eneboligene rundt omkring i landet har et vannbåret varmesystem som varmes opp av en fyrkjele, for eksempel oljekjele, vedkjele, strømkjele eller pelletskjele. Men noen gangen er ikke varmen nok til å dekke familiens varmebehov på vinterhalvåret. Det kan også hende at du vil kutte ned på vedhoggingen eller forbruket av olje, pellets og strøm. Det er her en luft/vann-varmepumpe (også kalt luft-til-vann) kommer inn i bildet.

Grunnprinsippet er at du tilfører en liten mengde elektrisitet for å drive varmepumpen, men etter at anlegget har fått arbeide en stund, utvinner du en enda større mengde varme. Luft/vann-varmepumpen utvinner energi fra utendørsluften, som deretter brukes for å varme opp vannet i innedelens varmeveksler. Det oppvarmede vannet kan deretter brukes til oppvarming i radiatorsystem og gulvvarme, og til forvarming av tappevarmtvann.

Fordelene ved en dokkbar varmepumpe er at du kan beholde din eksisterende fyrkjele og dine radiatorer. Varmepumpen kan for eksempel gi grunnvarme på det varmere vinterhalvåret – men den kan også være det tilskuddet som trengs i de kaldeste periodene. Dessuten er det en svært enkel, vedlikeholdsfri løsning som ikke krever påfylling av drivstoff eller konstant regulering av temperaturen. Den kan ganske enkelt betraktes som en oppgradering av ditt eksisterende system.

En dokkbar luft/vann-varmepumpe er en klimasmart, effektiv og populær løsning for å redusere arbeid og kostnader, og for å få den ekstra varmen du trenger.

Fordeler

Bruker eksisterende elementer og varmeprodukter

Oppgradering av eksisterende system

Bruker eksisterende elementer og varmeprodukter

Oppgradering av eksisterende system

Økning av boligverdi

Rask innsparing

Økning av boligverdi

Rask innsparing

Anbefaling basert på forbruk

Hvis du allerede er fornøyd med fyrkjelen, men ønsker nye metoder for å spre varmen i hjemmet, finnes det naturligvis løsninger for det også. Et alternativ er viftekonvektoren fra Anslut (416-115). Viftekonvektoren er i praksis en radiator, men i stedet for at varmen spres langsomt, blåser varmen ut fra enheten, omtrent som innedelen av en luft/luft-varmepumpe. Den kobles til ditt eksisterende vannbårne varmesystem og er ekstra godt egnet i større rom med åpen planløsning.


De fleste fyrkjeler har sine fordeler og ulemper – en strømkjele er for eksempel et driftssikkert alternativ, men den innebærer også høye driftskostnader på vinterhalvåret. En oljekjele har høy varmekapasitet, men er ikke et spesielt miljøvennlig alternativ. Pellets- og vedkjeler er stabile varmekilder, men innebærer en god del manuelt arbeid. Hvis du har en eldre, utslitt fyrkjele og ønsker å modernisere ditt vannbårne varmesystem har vi en smart, heldekkende løsning å oppgradere til – en All-in-one luft/vann-varmepumpe.

All-in-one luft/vann-varmepumpen fra Anslut er en kombinert varmepumpe, strømkjele og akkumulatortank i en komplett løsning som kan dekke varmebehovet til en mindre bolig (ca. 100-120 m²). Varmepumpen i seg selv er ment til å dekke rundt 40-50 % av ditt varmebehov, men kan klare det på egen hånd i deler av året. Når temperaturen går under null, hjelper den integrerte strømpatronen til dersom varmebehovet ikke oppfylles. Den dobbelte varmekilden, altså luft/vann-varmepumpen og strømpatronen, innebærer dessuten en ekstra driftssikkerhet. Anlegget kan være selvdrivende om man ønsker det, og krever minimalt med vedlikehold.

Denne heldekkende løsningen er et moderne, klimasmart og kostnadseffektivt alternativ!

Fordeler

Redusert varmetap fra gamle kjeler

Fremtidssikkert varmesystem

Ingen behov for eventuell oljetank

Redusert varmetap fra gamle kjeler

Fremtidssikkert varmesystem

Ingen behov for eventuell oljetank

Besparing av både vann og varme

Økning av boligverdi 

Besparing av både vann og varme

Økning av boligverdi

Anbefaling basert på forbruk


For det anbefalte produktet 416-121 har vi et installasjonstilbud fra bare 24 999,-*

For mer informasjon og bestilling besøk www.hefos.no.

*Gjelder standardinstallasjon av 416121. Installasjonen gjennomføres av HEFOS, samtlige montører er sertifiserte kuldeteknikere. For mer informasjon samt fullstendige vilkår besøk www.Hefos.no.

For det anbefalte produktet 416-120 har vi et installasjonstilbud fra bare 14 995,-* 

For mer informasjon og bestilling besøk www.hefos.no.

*Gjelder standardinstallasjon av 416120, Installasjonen gjennomføres av HEFOS, samtlige montører er sertifiserte kuldeteknikere. For mer informasjon samt fullstendige vilkår besøk www.hefos.no.

 

Les også vår guide til varmesystem – luft/luft-varmepumpe: