

Dyrking av krydder ute – slik lykkes du!
Gi uteplassen din en fin, grønn nyanse med krydderdyrking. Ferske krydderurter dufter og smaker godt og er veldig enkelt å dyrke. Slik gjør du:
-
Velg en krukke med hull i bunn (slik at overflødig vann kan renne ut).
-
Legg i lecakuler, fyll på med jord og sett i en ferdigplante.
-
Fyll opp med næringsrikjord, trykk til rundt planten og vann godt. KLART!
Plasser den på et sted med mye sol og husk å vanne!
Velg urter du liker
Det enkleste er å kjøpe ferdige urter som du planter i fine krukker. Prøv gjerne de her:
Timian
Fantastisk krydder å bruke, perfekt i supper, gryter. Til kjøtt, fisk, poteter, pasta, eller det du selv måtte ønske! Lukter også veldig godt!
Basilikum
En fin urte i samlingen. Vokser lett og med nydelig, karakteristisk duft. Passer til nesten alt, fra salater til kjøtt og fisk. Denne tilsetter man til slutt. Man kan også lage pesto av denne.
Sitronmelisse
Planten som passer til dessert og drinker. De taggede, sitronduftende bladene har en frisk sitronsmak og passer fint til dekorering av bakverk. Passer også til fisk, salat og egg. Kan også brukes til å sette smak på en mugge med vann.
Estragon
Klassisk krydder i bearnaise- og hollandaisesaus. Med en lett lakrissmak passer den perfekt til lam, kylling, fisk og egg.
Rosmarin
Ovnsbakte poteter, grønnsaker og mye annet får et løft med denne sterkt aromatiske krydderurten. Sørger for en middelhavsfølelse på utekjøkkenet ditt!
Velg kar etter dyrkemåte
Dyrking av urter passer like bra i krukke som i det fri. Det å dyrke i krukke er enkelt og du kan ha krydderurtene i nærheten, for eksempel ved grillen på utekjøkkenet. Det er lett å flytte de dit du vil. Det å dyrke i det fri krever at du har plass til det i hagen – og krever litt mer jobb. Prøv gjerne å dyrke i en pallkrage. Med en planteavdeler til pallkragen kan du kjapt og enkelt dele opp overflaten for de ulike urtene. Fint og ryddig!
Tips til krydderdyrkingen din
-
La noen urter blomstre så lokker du nyttige sommerfugler, humler og bier til hagen din. Mange arter har minsket dramatisk noe som kan påvirke avlingene i jordbruket – til og med jordens økosystem. Krydderdyrkingen din kan bidra med næring til de små dyrene.
-
Hold krydderurtene grønne og friske ved å høste de med jevne mellomrom. Om du ikke får brukt alt kan du tørke det til senere. Eller fryse ned og ha kryddergrønn smaksetting i vinter.
-
Gi gjerne krydderurtene dine ekstra næring av og til – under hele sesongen. Gjerne med et økologisk alternativ.
Start dyrkingen din her

- Drivhus og krukke i ett
- Leveres med korte og lange ben
- Justerbare ventilasjonshull