

Hva er fordelene ved en luft/vann-varmepumpe?

• Varmer opp vann til vannbårne varmesystemer
• Bruker eksisterende elementer og andre oppvarmingsprodukter
• Krever ikke brensel – slipp vedhugging og påfyll av olje og pellets
Hvem passer luft/vann-varmepumper for?

For deg med fungerende elektrisk kjele og som vil få senket strømregningen
Med fyrkjele som hovedvarmekilde eller elpatroner som supplering kan strømregningen bli dyr i løpet av vinterhalvåret. Luft/vann-varmepumpen kan kobles på ditt eksisterende varmesystem for å avlaste varmeproduksjonen i din el-, pellets-, ved- eller oljekjele. I løpet av våren, sommeren og tidlig høst kan den gi grunnvarme til radiatorer og gulvvarme (ikke varmtvann til kranen) – til en brøkdel av kostnaden med en elektrisk kjele. Faktumet er at du i løpet av året kan spare opptil 50 % av strømkostnadene sammenlignet med en elektrisk kjele.

For deg som vil ha ekstra varme og avlaste eksisterende fyrkjele
Om du syns din nåværende fyrkjele fungerer bra, men vil ha litt ekstra varme i løpet av vinteren eller vil avlaste den, da er en luft/vann-varmepumpe svaret. Varmepumpen kan hjelpe til med grunnvarme av kranvarmtvann og grunnvarme for radiatorer og gulvvarme store deler av året.

For deg som vil redusere vedhuggingen og påfylling av pellets
Å ha en vedkjele eller pelletskjele har selvsagt sine fordeler, men det kan jammen være en plage å hele tiden måtte hugge ved og fylle på brensel. Om du vil slippe fullt så mye vedhugging og bruk av pellets, passer det bra med en luft/vann-varmepumpe. Den kobles til ditt eksisterende system med vannbåren varme og kan brukes sammen med din eksisterende kjele, slik at du både slipper arbeid og store regninger.
Egenskaper ved luft/vann-varmepumper

Tilpasset nordisk klima
Utedelen har ekstra rustbeskyttelse og er utstyrt med varmeslynge og behovsstyrt avriming, noe som gjør varmepumpen til et godt valg i det nordiske klimaet.
Ute- og innedelen samarbeider
Varmepumpen består av en ute- og innedel som kobles sammen av gasslanger
Inverterkompressor
Kompressoren stiller seg automatisk til det mest effektive turtallet for å gi riktig effekt basert på varmebehov og utetemperatur. Den blir mer energieffektiv och livslängden ökar.
Hvilket tilbehør trenger jeg til luft/vann-varmepumpe?
For å sikre at varmepumpen har det bra og ser fin ut, kan det være lurt med litt ekstra tilbehør før monteringen. Velg mellom stativ, konsoll, beskyttelse, tak og kanalpakke – alt for en komplett installasjon.
Konsoll eller stativ til å feste utedelen? Konsollen fester varmepumpens utedel rett på veggen. Et stativ monteres derimot på bakken for å minimere lyd og vibrasjoner, noe som er spesielt bra om man har trekledning.
Hva slags tilbehør beskytter mot vær, vind og sollys? Vårt heldekkende varmepumpehus gir utedelen beskyttelse mot regn, sol og vind. Det finnes også et tak man kan legge til, og en kanalpakke som beskytter gasslangene og gir en penere installasjon.
Husk installasjonen – kvalitetssikre varmepumpen din
Følg loven, unngå problemer og sørg for at luftvarmepumpen fungerer som den skal. I henhold til gjeldende lover må varmepumper installeres av en sertifisert installatør. Du kan finne sertifiserte installatører på www.varmepumpeinfo.no/forhandlersok.
Godt å vite om luft/vann-varmepumper
• Varmepumper er et tillegg til en primær varmekilde og er vanligvis ikke tenkt å dekke hele husets varmebehov.
• Ved lavere utetemperaturer synker varmepumpens effektivitet og virkningsgrad. De avgir ikke samme varme ved temperaturer ned mot –15 °C.
• Variable faktorer, som strømpris, isolering, tykkelse på vinduene og takhøyde påvirker driftskostnadene og varmebehovet ditt. Utregninger og anbefalinger er gjort basert på standardverdier og vil ikke alltid gjelde for akkurat dine forhold. Våre anbefalinger forutsetter:
- Normal takhøyde (2,20-2,40 cm)
- Åpen planløsning
- Godt isolert plass (ca. 40 cm i vegg og ca. 50–60 cm i tak)
- Tette vinduer (tre glass)