• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Sommertid!

Bading og sommerlek

Endelig er sommeren her – med varmere vinder og flere soltimer. Nyt sommersesongen mer, og pass på å bade i sjøen eller bassenget. Svømming og bading gjør godt og er herlig forfriskende i varmen. Men omgivelsene og mye bading kan fort sette sine spor på bassenget. Hvis du har et basseng, er det viktig å vedlikeholde det riktig for at vannet skal holde seg klart og friskt.

4 tips for å holde bassenget rent

1. Rengjør mekanisk 

Fang opp løv, insekter og annet større smuss i vannet med en håv. Børst bassengveggene rene, og støvsug bunnen. 

2. Hold styr på vannets verdier 

Med testpinner kan du kontrollere om pH-verdien i bassenget er mellom 7,2 og 7,6. Hvis den er utenfor disse verdiene, kan det føre til hudirritasjon og skade bassengutstyret. Da trenger du pH-hevende eller pH-senkende middel. 

3. Klor vannet 

Vannet bør klores med 2–4 ukers mellomrom avhengig av hvor mye bassenget brukes. Med en kraftig desinfisering forhindrer du at algene fester seg. Husk å tilsette kjemikalier om kvelden etter dagens siste bad. 

 

4. Bruk flokningsmiddel

Hvis bassenget ditt har sandfilter, fungerer flokningsmiddel utmerket for å holde vannet rent. Det gjør at små smusspartikler samler seg i klumper og blir enklere å fange opp i bassenget. Det gjør også at du ikke trenger å bruke like mye kjemikalier til å holde vannet rent og klart.