• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Sikkerhet

Sykle trygt!

Sikkerhet er viktig, og ikke minst bak sykkelstyret, der du ikke er like godt beskyttet og synlig som i en bil. Benytt anledningen til å gjøre syklingen sikrere. Her kan du lese mer om hva du kan gjøre for å forbedre både din og dine medtrafikanters trafikksikkerhet. 

Huskeliste for økt sikkerhet når du sykler:

- Tenk på at du skal både synes og høres.
- Med et kjolenett eller et par bukseklyper blir det mindre fare for å sette klærne fast i hjulene.
- Hjelmen er det viktigste!

4 trinn til sikrere sykling

1. Utstyr

Forsikre deg om at sykkelen din har alt det nødvendige utstyret. For å sykle trygt trenger du en ringeklokke og bremser. 

2. Kjedebeskyttelse

Det er også bra med kjedebeskyttelse og kjolenett eller bukseklyper, slik at klærne ikke setter seg fast under sykkelturen.

3. Synes ordentlig

For å synes skikkelig trenger du reflekser foran og bak samt på hjulene. Lykt foran og bak er også helt nødvendig. Kompletter gjerne med en refleksvest, så kommer du til å synes ekstra godt i trafikken.

 

4. Hjelmen

Husk hjelmen! Da får du god beskyttelse av det aller viktigste du har, nemlig hodet ditt. Samtidig blir du et godt forbilde for barn og unge. Når du kjøper hjelm, må du huske at den skal kunne bli værende på hodet ditt uten å falle av selv om spennen ikke er lukket. Da har du funnet riktig størrelse. Og så kan du enkelt velge det utseendet på hjelmen som du synes er finest, og som du trives best med.