• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Vedlikehold

Enkelt vedlikehold!

Sykkelen din trenger ikke mye stell, og du kan spare mye på å ta godt vare på den. Hvis du vedlikeholder den med jevne mellomrom, forlenger du levetiden. Dessuten blir det mindre fare for uhell som punktering eller at kjedet hopper av. 

Huskeliste til vedlikehold av sykkelen:

- Vask sykkelen forsiktig.
- Rengjør og smør kjedet.
- Dekkene holder deg i gang – ta vare på dem!

 

4 trinn til en finere og bedre sykkel

1. Vasking

Vask forsiktig av sykkelen. Med vann, bilshampoo og en svamp blir den skinnende ren på en skånsom måte. Unngå oljede deler mest mulig. Tørk deretter av sykkelen med en klut.

2. Smøring

Børst bort gammelt smuss fra kjede og tannhjul. Det kan du gjøre med en enkel børste. Hold kjede og kassett i god stand ved å smøre kjedet med sykkel- eller klisterolje som smører bevegelige deler og driver ut fuktighet. Tørk av overflødig olje med en klut.

3. Dekkontroll

Kontroller at dekkene ikke har sprekker, og at de har riktig trykk. Hvilket trykk du bør ha, avhenger av ulike faktorer, som din egen kroppsvekt og dekktypen. Dekktrykket står vanligvis angitt på siden av dekket. Pump til ønsket trykk ved hjelp av en pumpe med trykkmåler. En letthåndterlig håndpumpe er enkel å ha med seg hvis du likevel skulle punktere.

 

4. Bremsevedlikehold

Det er selvsagt viktig at bremsene er i god stand. Hvis de føles slitte, kan du prøve å justere bremsevaieren ved reguleringen på bremsehåndtaket. Iblant kan det hende at bremsegummien må skiftes. Da har vi det du trenger.