• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Robotgressklipper

Ta vare på  robotgressklipperen

Har du skaffet deg en robotgressklipper? Smart valg! Men husk at roboten trenger vedlikehold for å fungere som den skal. Her får du noen tips som hjelper robotgressklipperen med å overleve i mange år fremover. 

Bytt knivene
Det er viktig å sjekke hvordan det står til med robotgressklipperens kniver. Vanligvis holder knivene i 1-3 måneder hvis klippeflaten er større enn 300 m2. Hvis knivene er gode, kan motoren jobbe som den skal, og da holder batteriet lenger. Her kommer en hurtigveiled-ning for knivbytte:

1. Sørg for at robotgressklipperen er av, og snu den for å sjekke om bladene fremdeles er skarpe. Et tegn på at det er på tide å bytte, er hvis bladene har blitt misfargede. Ta en titt på gresset også. Hvis det ser ut som gresstråene har blitt revet av, er ikke knivene skarpe nok.

2. Hvis det er på tide å bytte bladene, løsner du knivene ved hjelp av en skrutrekker og begynner med å rengjøre rundt skruehullet ør du monterer de nye bladene. Bruk en fuktig klut, rikelig med vann anbefales ikke. Hvis du har fått nye skruer til det nye knivsettet, må du bruke dem. Sorter gamle skruer og kniver slik at de ikke kan skade noen som håndterer søppel. 

3. Sett de nye bladene på plass. Husk at knivene kan være tynne, så pass på at du ikke monterer dem dobbelt. Før du snur robotgress-klipperen riktig vei igjen, må du sjekke om bladene sitter riktig – se derfor etter at knivene kan svinge fritt uten å sette seg fast.

Vinteroppbevaring
Om vinteren er det lurt å sette både robot-gressklipperen og ladestasjonen innendørs på et tørt og frostfritt sted. Begrensningskabelen kan bli liggende i plenen. Når du tar inn klipperen, er det viktig å rense den for gressrester. Bruk gjerne en børste eller trykkluft. Rengjør også ladestasjonen og oppbevar den på et tørt og frostfritt sted. Robotgressklipperen bør vedlikeholdslades minst én gang under vinteroppbevaringen. 

Batteristatus
Selve batteriet trenger som oftest ikke vedli-kehold, men har en begrenset levetid på cirka 2-4 år. Levetiden er avhengig av sesongleng-den, men også av hvor mange timer per dag robotgressklipperen er i bruk. Hvis du vet at du skal bruke robotgressklipperen flere timer i uken, innebærer det at batteriet må byttes oftere.