Alt for hjemmefiksere til proffe.

Morsdag

Søndag 11. februar er det morsdag! En perfekt anledning til å gjøre litt ekstra stas på moren din - siden det også er fastelavn kan det å bake himmelske svenske «semlor» til henne være en hyggelig overraskelse. Hos oss finner du alt du trenger for å bake saftige og velsmakende semlor – som er svenskenes versjon av fastelavnsboller. Ta en kikk på et utvalg av bakeproduktene våre her.

Ingredienser - ca. 12 boller

 

Bolledeig

500 gr hvetemel

2,5 dl melk

100 gr sukker

150 gr smør

1 pk tørrgjær

1 ts kardemomme

1 egg (til pensling)

Kremfyll

6 dl kremfløte

125 gr skåldede mandler

1 dl sukker

3-4 ss melk

Melis (drysses over)

 

Oppskrift på fastelavnsboller

 

Første steg: Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smøret i en kjele før du tilsetter melken, deretter pass på at væsken når 37 grader og ikke mer. Hell deretter det våte i bollen med de tørre ingrediensene og elt deigen i en kjøkkenmaskin i et rolig tempo i ca. 10 minutter. Deigen skal bli blank og fin, evt. tilpass med mer melk hvis deigen virker kompakt eller med litt mer mel hvis deigen ikke blir jevn og fast.

Andre steg: Sett deigen til heving på et lunt og godt sted, dekk bollen til enten med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse som tar ca. 30-60 minutter.

Tredje steg: Når deigen er ferdighevet, legg den på bordet og kna deigen i noen minutter før du deler opp deigen i ca. 12 like deler for å rulle til boller. Legg de så på et stekebrett med bakepapir under og sett de til en ny hevingsrunde på ca. 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader.

Fjerde steg: Pensle med et pisket egg og stek bollene på midterste rille i ferdig varmet ovn og la de steke i 10-12 minutter.

Femte steg: La bollene avkjøles på en rist før du skjærer av toppen på hver bolle slik at det blir et lokk. Grav forsiktig ut noe av innmaten i nedre del med en skje, og bland dette sammen med melk, sukker og skåldede mandler i en food processor. Fyll deretter bollene med blandingen i hulrommet på nedre del.

Sjette steg: Pisk fløten til krem og ha kremen i en sprøytepose. Fyll bollene med krem over mandelblandingen før du setter på lokket og til slutt drysser med melis på toppen av bollene. Overrask mamma med bollene og nyt morsdagen!

Søndag 11. februar er det morsdag! En perfekt anledning til å gjøre litt ekstra stas på moren din - siden det også er fastelavn kan det å bake himmelske svenske «semlor» til henne være en hyggelig overraskelse. Hos oss finner du alt du trenger for å bake saftige og velsmakende semlor – som er svenskenes versjon av fastelavnsboller. Ta en kikk på et utvalg av bakeproduktene våre her.

Oppskrift på fastelavnsboller

 

Ingredienser - ca. 12 boller

Bolledeig

500 gr hvetemel

2,5 dl melk

100 gr sukker

150 gr smør

1 pk tørrgjær

1 ts kardemomme

1 egg (til pensling)

Kremfyll

6 dl kremfløte

125 gr skåldede mandler

1 dl sukker

3-4 ss melk

Melis (drysses over)

Første steg: Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smøret i en kjele før du tilsetter melken, deretter pass på at væsken når 37 grader og ikke mer. Hell deretter det våte i bollen med de tørre ingrediensene og elt deigen i en kjøkkenmaskin i et rolig tempo i ca. 10 minutter. Deigen skal bli blank og fin, evt. tilpass med mer melk hvis deigen virker kompakt eller med litt mer mel hvis deigen ikke blir jevn og fast.

Andre steg: Sett deigen til heving på et lunt og godt sted, dekk bollen til enten med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse som tar ca. 30-60 minutter.

Tredje steg: Når deigen er ferdighevet, legg den på bordet og kna deigen i noen minutter før du deler opp deigen i ca. 12 like deler for å rulle til boller. Legg de så på et stekebrett med bakepapir under og sett de til en ny hevingsrunde på ca. 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader.

Fjerde steg: Pensle med et pisket egg og stek bollene på midterste rille i ferdig varmet ovn og la de steke i 10-12 minutter.

Femte steg: La bollene avkjøles på en rist før du skjærer av toppen på hver bolle slik at det blir et lokk. Grav forsiktig ut noe av innmaten i nedre del med en skje, og bland dette sammen med melk, sukker og skåldede mandler i en food processor. Fyll deretter bollene med blandingen i hulrommet på nedre del.

Sjette steg: Pisk fløten til krem og ha kremen i en sprøytepose. Fyll bollene med krem over mandelblandingen før du setter på lokket og til slutt drysser med melis på toppen av bollene. Overrask mamma med bollene og nyt morsdagen!

Per side:

Alt du trenger for å bake!

  • Kraftig kjøkkenhjelp
  • Mange tilbehør og funksjoner
  • Multi-Motion-Drive
1999,-
149,-
  • Ballongvisp og mikserhode
  • 1 l mikserbolle med kniver
  • 700 ml mikserbeholder
299,-
  • Beskytter kaken ved servering, oppbevaring og frakting
  • Transparent plastlokk med klikklås og bærehåndtak
49,90