• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Velg riktig robotgressklipper

Det er herlig når noen andre gjør jobben for deg. Med en effektiv robotgressklipper kan du lene deg tilbake og se på at plenen blir fin. Men før du skaffer deg en slik, er det lurt å granske utvalget. Så kan du være sikker på at du velger den roboten som passer best til hagen din.

Robotgressklipper – gjør jobben for deg

En gressplen som klipper seg selv har vært en drøm for mange. Robotgressklipperens popularitet har eksplodert de siste årene på grunn av større tilgjengelighet og stadig lavere priser. Etter en enkel installasjon kan robotgressklipperen vedlikeholde plenen helt på egen hånd. Gressplenen holdes i toppstand fordi robotgressklipperen vanligvis klipper gresset lite og ofte – dette stimulerer gresset til å spre seg og gir en tett og fin plen. 

Lydnivået på en robotgressklipper er svært lavt sammenlignet med en tradisjonell bensindrevet gressklipper. En robotgressklipper koster ikke mye i drift, siden energikostnaden er veldig lav, men innkjøpsprisen er betydelig høyere enn de andre gressklippertypene.

 

+ Klipper gresset for deg
+ Lavt lydnivå 
+ Plenen blir tett og fin siden den klippes lite, men ofte
- Større investering
- Klarer ikke å klippe hvis gresset er for høyt 
- Kan som regel ikke klippe i en altfor kupert hage

Se alle robotgressklippere >>> 

 

Hurtigveiledning til robotgressklipperen

Begrensningskabelen

Den mest utfordrende delen av installasjonen er å legge ut begrensningskabelen, men det er en viktig oppgave, siden det avgjør hvilken rute robotgressklipperen skal ta på plenen. Tenk nøye gjennom hvor begrensningskabelen skal legges, slik at du får minimalt med skjøter på tråden. Det er som oftest i en skjøt det oppstår eventuelle brudd. Du kan få god oversikt ved å lage en tegning av hvordan tråden skal trekkes, og i tillegg markere skjøtene.

For å redusere faren for at robotgressklipperen setter seg fast, bør du lage øyer rundt trær, sandkasser og andre hindringer. Den metoden gir en mer driftssikker robotklipper. Ta hensyn til produsentens anbefalinger når det gjelder avstand til ulike hindringer, og bruk bøyler for å få kabelen på plass i plenen.

Ladestasjonen

Plasser ladestasjonen på et sentralt sted i skyggen, gjerne under tak. Hvis plasseringen er sentral, blir det enklere for klipperen å finne tilbake til ladestasjonen. Robotgressklipperens batteri har godt av å være i skyggen. Dessuten forlenger de svale omgivelsene batteriets levetid.

Kontroller turen

Når du starter robotgressklipperen for første gang, er det viktig at du holder øye med den. Da kan du se om den oppfører seg som den skal, og om den følger begrensningskabelen som du har lagt ut. Hvis du opplever at robotgressklipperen hopper over noen gresspartier, kan det hende at du bør flytte på begrensningskabelen. En smart idé er å gjøre det før gresset rekker å vokse over tråden.

Per side:

-

Vi vil også tipse om:

  

Vi vil også tipse om: