• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Velg rett belysning innendørs

Vi tilbringer mye av tiden vår hjemme. Vi lager mat på kjøkkenet, tilbringer tid sammen i stuen, kobler av på soverommet eller er på vei inn eller ut gjennom gangen. Med vår guide gir vi deg litt veiledning i valg av belysning.

Gangen

I gangen møter man gjester, kler på seg og ser seg i speilet. Derfor er det lurt å tenkte praktisk og sette opp god belysning. Det kan passe med en lyssterk pære som gir god allmennbelysning. Spotlights kan passe bra til å lyse opp visse punkter i rommet, som klær, speilet eller en oppslagstavle.

Stuen

Stuen bruker man til mange ulike aktiviteter, fra å leke og se på TV til å lene seg tilbake og lese en bok eller tilbringe tid med sine nærmeste. Det kan være lurt å sette opp fokusert belysning der du skal lese, og bak TV-en. Tenk på hvor du gjør de ulike tingene og lys opp der det trengs. Men ikke overdriv. For mye lys kan gjøre at stuen føles steril og kald.

Kjøkkenet

På kjøkkenet skjer det mye hver dag, vi spiser og lager mat. Alle arbeidsflater trenger god belysning, som lysrørsarmatur, lysramper eller spotlights. Gjør det trivelig ved spisebordet med noen av våre taklamper som passer til bordet. Til større bord er det ofte bedre å velge flere lamper enn én stor for å få godt lys. Husk at skjermen skal forhindre at man blir blendet av lyset.

Soverommet

Også på soverommet er det lurt å tenke gjennom hvordan man vil ha det. Vegglamper er et klassisk innslag på soverommet. Det er viktig å plassere dem på et sted som er praktisk når du skal lese. Dessuten bør de være utformet og plassert slik at man ikke blir blendet. Taklamper bør gi godt lys inn i garderoben, for der kan det lett bli mørkt.