

Fem trinn til det perfekte bassenget
Har tiden endelig kommet for å fylle bassenget for sesongen? Se for deg en svømmetur i et krystallklart, klorduftende bassengvann. Høres det fristende ut? Benytt deg av våre bassengprodukter for rengjøring i fem ulike trinn – og du har det perfekte bassenget!
- Stabiliser pH-verdien
- Desinfiser med klor
- Bekjemp alger
- Få et klart vann
- Rengjør løpende

Trinn 1: Mål og reguler pH-verdien
Bassenget er fylt og familien er klar for et bad! Men før dere tar en dukkert skal surhetsgraden, eller pH-verdien, måles. Det gjør du med testpinner som bløtlegges i vannet og viser pH-verdien med en fargemarkering. En optimal pH-verdi for bassenget er mellom 7,0 og 7,6 – da får du den best mulige effekten av kloren. Hev eller senk verdien med pH-regulering + eller –.
Hva skjer hvis pH-verdien er for høy eller for lav?
For høy pH-verdi gir et basisk vann som kan irritere huden, gi røde øyne og kalkavleiringer i bassenget. For lav pH-verdi gir et surt vann som kan føre til at metallene i bassenget brytes ned.
Hvor ofte skal pH-verdien i bassenget kontrolleres?
Kontroller pH-verdien i bassenget en gang i uken. Vannets pH-nivå påvirkes av flere ting, for eksempel lufttemperatur og antall personer som bader.

Trinn 2: Desinfiser med klor
Smuss, bakterier og alger trives i et velisolert basseng. Derfor er det viktig å desinfisere det med klor! Hurtigklor er effektivt mot sopp og bakterier og gir et klart vann – perfekt for det nyfylte bassenget. Oppretthold den gode tilstanden til bassengvannet ved å fylle på med normalvirkende klor eller langtidsvirkende klortabletter regelmessig.
Hvor ofte skal jeg tilsette klor?
Når du først har desinfisert med oppstartsklor og gått over til langtidsvirkende klortabletter, skal disse tilsettes en gang i uken.
Husk! Du kan hoppe i vannet først 12 timer etter at du har helt i klor. Et tips er å tilsette kloret om kvelden og bade om morgenen.

Trinn 3: Bekjemp alger
Grønt vann frister ikke akkurat til en dukkert. Bli kvitt algene med et godt algemiddel! Et algebekjempelsesmiddel som tilsettes etter at du har behandlet bassenget med klor, kommer til å hindre vekst av nye alger og gjøre vannet klarere.

Trinn 4: Flokking for et klart vann
Er vannet grumsete selv om du har desinfisert med klor og bekjempet alger? Da kan du teste et flokkuleringsmiddel! Middelet koagulerer forurensningene i vannet og gjør det lettere for filtersystemet eller bassengstøvsugeren å fange dem opp. Resultatet blir et klart, fint og innbydende bassengvann.
Husk! For å få riktig effekt av flokkuleringsmiddelet må du først ha stabilisert pH-verdien i bassenget!

Trinn 5: Behold det rene bassenget
Når pH-verdien er stabil, kloret tilsatt og vannet klart, ønsker du selvsagt å beholde den rene følelsen. Har det dannet seg triste kalkavleiringer på vegger og gulv i bassenget? Bruk et avkalkingsmiddel! Når det har satt seg sot, fett og andre forurensninger på bassengdeler og -redskap, kan du behandle med et avfettingsmiddel.

- Måler vannets pH-verdi
- Måler mengden aktiv syre

- Ukeklor
- Langtidsvirkende
- Beskytter mot sopp/bakterier

- Til bassenger og bassengredskaper
- Fjerner kalkavleiringer
- Enkel å bruke

- Måler vannets pH-verdi
- Måler mengden aktiv syre

- Motvirker grumsete vann
- Stopper tilvekst av alger
- Enkel å bruke

- For vegger, gulv og redskaper
- Fjerner fettavleiringer
- Enkel å bruke