• Fri frakt til varehus
 • Åpent kjøp i 60 dager
 • 15.000 nøye utvalgte produkter

Hvilken grill skal jeg kjøpe?

Hvilken grill passer til dine behov og uteplassen din? I grillguiden vår hjelper vi deg med å velge hvilken grill som er riktig for deg. Kull- eller gassgrill? Hvilken modell og størrelse? Her presenterer vi forskjellene og kommer med andre tips – for at du skal kunne grille med selvtillit ved alle anledninger.

Kullgrillen – den klassiske grillen med glør og røyklukt

Kullgrillen er det naturlige valget for deg som vil ha en klassisk grillopplevelse med glør, knitring og skikkelig røyklukt. Kullgriller finnes i mange modeller for å passe til ulike behov og situasjoner. Trenger du en mindre kulegrill som er lett å flytte? Vil du holde grillfester og trenger større grillflate? Uansett hva, så finnes det en grill for deg. Fyll på med kull og grill i vei – den eneste utfordringen kan være å oppnå riktig temperatur.

 

Fordeler

 • Finnes i mange utførelser – lett å finne riktig etter behov
 • Glør og røykduft skaper en klassisk grillstemning
 • Kan være lett å flytte og rydde vekk

Forskjellige typer kullgriller

Kulegrillen Denne modellen er den vanligste kullgrillen. De kan være fullt utstyrt med funksjoner og ha stor grillflate og hjul – en god kombinasjon av kapasitet, fleksibilitet og enkel oppbevaring.

Bærbar kullgrill I kullgrillfamilien finnes det bærbare griller som du kan ta med deg på stranda, parken eller campingferien. De veier ikke mye, tar knapt noe plass og har ofte bærehåndtak.

Keramisk kullgrill (kamadogrill) Hvorfor keramisk grill? Denne eggformede grillen er laget av tykk keramikk for å gi god isoleringsevne. Trekullsmaken blir svært tydelig og kjøttets saftighet bevares bedre, samtidig som den trenger mindre kull.

Gassgriller gir varme raskt og jevnt over hele flaten

Med en gassgrill blir det raskt varmt på grillen. Temperaturen er også enkel å regulere og blir jevn over hele flaten. Disse større grillene har ofte generøse grillflater og flere brennere. Det gir deg en praktisk grill som passer hvis det skal grilles både mye og ofte.

 

Fordeler

 • Gir raskt varme som er jevnt fordelt over grillflaten
 • Flere brennere gir mulighet for ulike temperaturer over grillflaten
 • Ingen kluring med tennvæske, kull eller askerester

Vanlige spørsmål om gassgriller

Hvor stor gassgrill trenger jeg? På gassgriller er det forskjell på antall brennere, separate grillflater og andre funksjoner. Så når du skal velge gassgrill, kan det være lurt å ta stilling til følgende spørsmål:

 • Hvor stor grillflate og hvor mange brennere trenger jeg?
 • Trenger jeg varmholdingsrist eller sidebrenner?
 • Trenger grillen å være lett å flytte rundt på uteområdet?

Tips! 3–4 brennere passer til mindre og mellomstore familier. Opp mot 6 brennere passer til dem som griller ofte, mye og til store selskap.

 

Hvor lenge varer en gassbeholder? Ved normal grilling på halv effekt kan en 6 kg gassbeholder holde til et sted mellom 10–20 runder med grilling. Men det er forskjell mellom modeller, hvor mange brennere som brukes, og hvilken effekt du griller på.

Tips! Ha alltid en ekstra gassbeholder hjemme. Hvis du går tom for gass midt under grillingen, kan du raskt bytte beholderen uten at du må dra av gårde for å fylle på gass.

Elektrisk grill og bordgrill – lettvint grilling

Hvis du vil grille nesten hvor som helst på en praktisk måte, er en elektrisk grill det beste alternativet for deg. Med en elektrisk grill på stativ eller en bordgrill trenger du ikke tenke på kull, briketter eller røyk – det er bare å sette ledningen i uttaket og grille. Dessuten får du maten akkurat som du vil ha den, siden det er lett å kontrollere varmen.

 

Fordeler

 • Raske og enkle å bruke og rengjøre
 • Ryker og oser mindre
 • Bedre for miljøet enn kull og gass