• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Velg riktig grill

Det er viktig å velge riktig grill, siden den på sett og vis er uteområdets hjerte og ofte utgangspunktet for hagefesten. Med vår grillguide håper vi at du kan velge riktig grill, både modell og størrelse, slik at du kan grille med selvsikkerhet til enhver anledning. Her presenterer vi fordelene ved ulike modeller og gir noen ytterligere tips!

Kullgrillen – den klassiske grillen med glør og røyklukt

Kullgrillen er det naturlige valget for deg som vil ha en klassisk grillopplevelse med glør, knitring og skikkelig røyklukt. Kullgriller finnes i mange modeller for å passe til ulike behov og situasjoner – uansett om du trenger en mindre kulegrill som er lett å flytte, eller vil holde store grillfester som krever romslig grillflate og oppvarmingsrist. Så fyll på med kull og grill i vei – den eneste utfordringen kan være å oppnå riktig temperatur.

 

Fordeler

• Finnes i mange utførelser – lett å finne riktig etter behov

• Glør og røykduft skaper en klassisk grillstemning

• Kan være lett å flytte og rydde vekk

Skal jeg ha stor eller liten kullgrill?

Kuleformet kullgrill er en ekte klassiker

Kulegrillen er den modellen som man oftest forbinder med kullgrillen, og det er kanskje ikke så rart med tanke på hvor mange kulegriller som finnes i de tusen hjem. De kan være fullt utstyrt med funksjoner og ha stor grillflate og hjul – en god kombinasjon av kapasitet, fleksibilitet og enkel oppbevaring.

En liten grill er enkel å ta med seg

I kullgrillfamilien finnes det alternativer i form av mindre bærbare griller som du kan ta med deg til stranden, parken eller feriehuset. De veier ikke mye, tar knapt noe plass og noen av dem har bærehåndtak. Dessuten koster de ikke så mye, og det er en god egenskap for denne typen grill som kanskje ikke blir brukt like mye som familiens terrassegrill.

Keramisk kullgrill (kamadogrill) – høy isolasjonsevne og jevn temperatur

Den eggeformede kroppen er laget av tykk keramikk som gir eksepsjonell isoleringsevne. Det gjør at trekullsmaken blir veldig tydelig, kjøttets saftighet bevares bedre og det trengs betydelig mindre kull sammenlignet med en tradisjonell kullgrill.

Les mer om produktene >

Gassgriller gir varme raskt og jevnt over hele flaten

Med en gassgrill blir det varmt raskt, samtidig som temperaturen er enkel å regulere og jevn over hele flaten. Disse større grillene har ofte generøse grillflater og flere brennere, og de er svært praktiske når det skal grilles ofte og mye.

 

Fordeler

• Gir raskt varme som er jevnt fordelt over grillflaten

• Flere brennere gir mulighet for ulike temperaturer over grillflaten

• Ingen kluring med tennvæske, kull eller askerester

Hvor stor gassgrill trenger jeg?

Selv om de fleste gassgriller er ganske store, finnes det forskjeller i antallet brennere, separate grillflater og andre funksjoner. Så når du skal velge gassgrill, kan det være lurt å ta stilling til følgende spørsmål:

  • Hvor stor grillflate trenger jeg?
  • Hvor mange brennere trenger jeg?
  • Trenger jeg varmholdingsrist eller sidebrenner?
  • Trenger grillen å være lett å flytte rundt på uteområdet?

Hvor lenge varer gassen til en gassgrill?

Hvor lenge en vanlig gassflaske holder, kommer an på hvor mye gass grillen bruker, hvilken effekt du griller på og hvor mange av brennerne som er tent. En middels stor gassgrill bruker vanligvis rundt 1 kg gass per time på full effekt. Vanligvis går grillen på halv effekt, og ved normal grilling kan en 6 kg stor gassflaske holde til et sted mellom 10 og 20 runder med grilling.

Tips! Ha to gassflasker hjemme – en flaske som du bruker i grillen, og en annen full som står til oppbevaring. Hvis du går tom for gass midt under grillingen, kan du da raskt og enkelt bytte grillens gassbeholder uten at du trenger å dra av gårde for å fylle på gass.

Elektrisk grill og bordgrill

Hvis du vil grille nesten hvor som helst på en praktisk måte, er en elektrisk grill det beste alternativet for deg. Med en elektrisk grill på stativ eller en bordgrill trenger du ikke tenke på kull, briketter eller røyk – det er bare å sette ledningen i uttaket og grille. Dessuten får du maten akkurat som du vil ha den, siden det er lett å kontrollere varmen.

 

Fordeler

• Raske og enkle å bruke og rengjøre

• Ryker og oser mindre

• Bedre for miljøet enn kull og gass