• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Slik får du en grønn gressplen

Er gresset grønnere på den andre siden? Det kan du endre på! Med riktig pleie og vedlikehold kan du få en frodig og frisk gressplen uten ugress og flekker. Her presenterer vi noen tiltak du kan gjøre for å få en grønn gressplen!

Rense og lufte gressplenen

Vekk gressplenen fra vinterdvalen og hjelp solen med å nå frem ved å rake bort løv, kvister og annet. Hvis gressplenen din ser ut til å trenge en skikkelig lufting, kan det være lurt å bruke en vertikalskjærer. Den skjærer ned i gressplenen for å tilføre oksygen og gjøre den tettere og frodigere.

 

Når skal jeg lufte gressplenen?

Du kan lufte gressplenen om våren ved å rake den med en god rake.

 

Hvordan vet jeg om jeg trenger å vertikalskjære?

Hvis du har en veletablert gressplen og klipper den med en oppsamler, kan det være lurt å vertikalskjære for å gi gressrøttene oksygen.

Gjødsle og toppdresse plenen

Å tilføre ekstra næring i form av gjødsel gir gressplenen mer kraft til å vokse seg sterk og motstå mose og ugress. Pass på å fordele gjødselen tynt og jevnt over gressplenen – bruk gjerne en spreder! Hvis du vil stimulere en eksisterende gressplen ytterligere, kan du også toppdresse med en god gressfrøblanding.

 

Når skal jeg gjødsle gressplenen?

Du kan gi en første kur med gjødsel om våren for å gi gresset en ekstra boost, og deretter fortsette med jevne mellomrom gjennom hele sommeren.

 

Når bør jeg toppdresse gressplenen?

Det er best å toppdresse når bakken er fuktig, altså om våren eller høsten. Hvis du velger å toppdresse om sommeren, må du huske å vanne godt!

Bli kvitt mose og ugress

Mange drømmer om en gressplen uten mose og ugress, men det kan være vanskelig å bli helt kvitt uønskede vekster. Regelmessig pleie av gressplenen er den beste måten, men i svært vanskelige tilfeller kan du bli nødt til å bruke ugress- og mosemiddel.

 

Hvordan blir jeg kvitt mose?

Regelmessig gjødsling og klipping er en måte å kvitte seg med mosen på lang sikt. En vertikalskjærer kan også brukes som moseriver.

 

Hvordan blir jeg kvitt ugress?

For å bli kvitt ugress raskt kan du spre ugressmiddel med en trykksprøyte, eller bruke ugressbrenner og ugressfjerner.

Klipping og vanning

Ved å regelmessig klippe og vanne gressplenen gir du den gode forutsetninger til å bli grønn og fin. Hvis du har en gressklipper med bioklippfunksjon, gir du gressplenen naturlig gjødsel. Regnet tar seg som regel av vanningen, men om sommeren kan perioder med tørke kreve at du vanner med en vannspreder.

 

Hvor ofte skal jeg klippe gressplenen?

Om sommeren bruker det å være passe å klippe rundt 1–2 ganger i uken, og aldri mer enn en tredjedel av gressets totale høyde.

 

Hvor mye vann skal gresset ha?

Gresset bør være fuktig ned til rundt 10–15 cm. Etter vanningen kan du gjøre et snitt og kontrollere hvor dypt jorden er våt.