• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Slik kan du male vegger

Skal du male om veggene? Det er en morsom, enkel og effektiv oppgave du kan gjøre for å pusse opp hjemmet. For å hjelpe deg med å oppnå et godt sluttresultat har vi samlet alt du trenger å tenke på, tips til å male og produktene du trenger.

Gjør malingen lettere med et godt forarbeid

Du har nok hørt det før, og det stemmer fortsatt – forarbeidet er alfa og omega for et godt sluttresultat. Det kan føles praktisk og effektivt å begynne å male med det samme, men når det kommer til stykket, blir det mye ekstra etterarbeid når malingen flasser av eller overflaten ikke er jevn. Så pass på at du gjør alt riktig fra begynnelsen når du maler, det vil du ikke angre på.

 

Fjern smuss og fett fra veggene

Begynn med å rengjøre veggen med malingsvask. Ved å fjerne smuss og fett forsikrer du deg om at malingen fester seg.

 

Beskytt gulv og lister

Legg ut gulvbeskyttelsespapp, og deretter maskerer du lister, vinduer og karmer.

 

Jevn ut ujevne vegger

Ta en ekstra kikk på veggen og skrap bort gammel maling. Slip deretter den skrapede flaten. Hvis veggen har skruehull eller ujevnheter, bør du sparkle. Ser du sprekker eller gliper på veggen? Bruk fugemasse og jevn ut med en fuktet finger. Du kan også tapetsere med renoveringsduk (Cover It) og male over den.

Begynn å male

Male en vegg om gangen

Når du begynner å male, er det viktig at du maler en vegg om gangen. Da rekker ikke malingen å tørke, og du slipper at sluttresultatet blir stripete og skjoldete. Husk også at du alltid bør male i samme retning, f.eks. nedenfra og opp, for å få best resultat.

Mal langs lister og i hjørner

Start med vinkelpensel og mal langs lister og i hjørner. Mal forsiktig rundt strømuttak og strømbrytere. Så er det tid for å ta frem rullen og male resten av veggen. Gjenta samme trinn på alle andre vegger. Deretter lar du malingen tørke.

Tid for å gjøre andre strøk

Når malingen har tørket, er det tid for å gjøre andre strøk. Bruk mye maling i rullen, så unngår du at veggen blir skjoldete.

Tips! Har du maling til overs når du er ferdig? Et tips er å snu malingsboksen når du er ferdig, så holder malingen lenger. Da dannes det nemlig en malingshinne ved lokket som forhindrer at luft kommer inn (og forringer malingskvaliteten raskere).