• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Snøredskaper som gjør det enkelt å rydde snø

Å rydde snø er en enkel oppgave om du har de riktige snøredskapene. Hvilket eller hvilke snøredskap skal du velge? Her presenterer vi ulike snøryddingsalternativer og gir tips og råd. Uansett om du har en eiendom med store områder som må ryddes for snø, eller du bare trenger å ordne rundt trappen, finnes det et alternativ for deg.

Bensindrevne snøfresere – for rydding av alle snøtyper på større flater

Bensindrevne snøfresere har ofte gir, sterk motor og en generøs arbeidsbredde. Disse egenskapene gjør dem godt egnet til lange og krevende snøryddingsoppgaver. Disse kraftige maskinene kan få unna mye snø på store områder, og myk og hardpakket snø går like lett.

Tips! På snøfresere med utkaster kan man bruke silikonspray i inntaket og utkasteren for å kaste snøen enda lenger.

Motordrevne snøredskaper for rydding av større områder

Elektriske og batteridrevne snøfresere – fleksibel hjelp på mindre flater

Elektriske og batteridrevne snøfresere passer godt til å få unna snø på litt mindre flater som garasjeoppkjørselen eller gangveien til postkassen gjennom lett nysnø. De er enkle å manøvrere, lydnivået er lavere, du slipper eksos og vedlikeholdet er minimalt.

 

Elektrisk snøspade

Den elektriske snøspaden er en krysning mellom en klassisk snøspade og en snøfreser. Med den kan du holde gangveier og mindre flater snøfrie på en litt raskere måte enn den tradisjonelle snøspaden eller snøraken. Den brukes akkurat som en vanlig snøspade, men i stedet for at snøen følger med på bladet, kaster snøskruen snøen fremover.

Tips! Strømdrevne snøredskaper krever en skjøteledning og jordfeilbryter om det mangler for vegguttaket. Skjøteledningen bestemmer i praksis rekkevidden og bevegelsesfriheten din, men den bør ikke være lengre enn 20–25 m.

Manuelle snøryddingsredskaper

Snørake og snøspade for eiendommens mindre flater

En klassisk snørake eller snøspade hører hjemme i de fleste husholdninger. Selv om du har en større snøfreser for hånden, er det noen ganger mer praktisk å finne frem snøskuffen for å få unna de minste snøryddingsjobbene, for eksempel utenfor døren, rundt trappen og på vei til bilen.

 

Snøskuffer for hurtig snørydding på gårdsplassen

Snøskuffer har bredere og dypere blad, slik at mer snø kan flyttes om gangen. Undersidens avrundede flate hjelper skuffen med å gli over snøen. Dette er et godt snøredskap for å rydde snø fra større gårdsplasser eller garasjeoppkjørsler på en rask måte.

 

Takrake – et snøredskap spesielt for å rydde snø på taket

Trenger du å få snø ned fra taket? Da er takraken redskapet for deg. Med et blad som er vendt innover mot brukeren og et langt skaft som ofte er teleskopisk, når du høyere og lengre enn andre snøredskaper.