• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 30 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Unn deg skikkelig god mat med sous vide

Ved å bruke sous vide-sirkulator kan du lage perfekte grønnsaker, saftige kjøttbiter og fisk som smelter på tunga – uten at det trenger å være spesielt vanskelig!

Hva er sous vide?

«Sous vide» er fransk og betyr «under vakuum». Matlaging med denne metoden gir perfekt resultat hver gang, siden den vakuumpakkede maten alltid tilberedes i et vannbad med nøyaktig temperatur. Slik bevares saftigheten og smakene fra råvarene, krydderne og marinaden. Siden maten ofte lages ved lavere temperatur, tar kokingen litt lenger tid enn tradisjonell matlaging. Du kan for eksempel bruke tiden til å lage noe annet til serveringen.

Hva trenger jeg for å lage mat med sous vide?

Det du trenger for å lykkes, i tillegg til dine vanlige kjøkkenredskaper, er en sous vide-sirkulator, en vakuumpakker og en stor gryte (eventuelt en plastkasse som tåler 120 °C, så kan du lage ekstra store måltider).

Hva slags mat kan jeg lage med en sous vide-sirkulator?

Du kan egentlig lage nesten hva som helst med en sous vide-sirkulator. Alt fra kjøtt, fisk og kylling til grønnsaker og rotfrukter er mulig, til og med desserter. Her kan du prøve deg frem med å kombinere ulike smaker.

Slik gjør du det:

1. Vakuumpakk råvarene

Vakuumpakk maten med krydder, olje eller marinade etter eget ønske. Legg deretter vakuumposen i kokekarets vann. Vakuumposen sørger for at smakene bevares i stedet for å flyte ut i vannbadet.

2. Still inn temperatur og tid

Klem fast sous vide-sirkulasjonen på siden av kokekaret og still inn ønsket temperatur og sirkulasjonshastighet. Maten tilberedes til den nøyaktige temperaturen i den innstilte tidsperioden.

3. Fiks den perfekte overflaten

Hvis du ønsker å gi maten en finere overflate før servering, kan du ordne det med en gassbrenner eller støpejernspanne. Husk at maten er ferdig, og at det bare er overflaten som skal forbedres med sterk varme.

Alt du trenger til sous vide-matlaging

Fra: 29,90
  • I polypropenplast
  • Godkjent for næringsmidler
  • Tåler -40 °C til +120 °C
Fra: 149,-
Pris per stykk 2,98
  • Kan fryses, kokes og varmes i mikrobølgeovn
  • Kan brukes flere ganger
499,-
  • Forlenger matens holdbarhet
  • Automatisk og manuell vakuum
  • Poselukkingsfunksjon
Fra: 19,90
  • Tettende silikonring
  • Bøylelås i metall
  • Tåler oppvaskmaskin
149,-
  • Rulleplast som kan brukes flere ganger
  • Kapp til ønsket størrelse selv
  • Kan fryses, kokes og varmes i mikrobølgeovn.
699,-
  • Forlenger matens holdbarhet
  • Poselukkingsfunksjon
  • Digitalt berøringspanel
799,-
  • Perfekt resultat hver gang
  • Enkel å bruke
  • Testvinner
19,90
Pris per kg 87,67
  • Inneholder 227 g butangass
149,-
Fra: 29,90
  • Med knepplås
699,-
  • Produsert av støpejern
  • Porselensemaljert stekeflate – større rustbeskyttelse
  • Riflet stekeflate – flott stekeskorpe
499,-
  • Bunn med tre lag – bedre varmefordeling
  • Kan brukes på alle typer platetopper
  • I rustfritt stål
299,-
  • Fungerer på alle koketopper
  • Gradert innside
  • Produsert i rustfritt stål