• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Velg riktig gressklipper til hagen din

Det å klippe gresset er noe som må gjøres av nesten alle som har hage. Det er derfor viktig å velge gressklipper som passer til hagen din. Hos Jula har vi et bredt utvalg av gressklippere, under presenterer vi de ulike typene slik at det blir enklere for deg å velge riktig modell.

Bensindrevne gressklippere – allsidige arbeidshester i hagen

Bensindrevne gressklippere er det allsidige alternativet som klarer å klippe høyt gress, vått gress og kupert terreng. De er skikkelige arbeidshester som klarer praktisk talt alle hager og eiendommer – fra små enebolighager til små gårder. Til forskjell fra elektriske gressklippere er de ofte selvdrevet, slik at du slipper å skyve den fremover for å klippe større flater.

Bioklippfunksjon, oppsamler og utkast – velg et klippesystem som passer for deg

Med bensindrevne gressklippere har du ofte mulighet til å velge hvordan du skal klippe og hva som skal gjøres med gressklippet. Med oppsamler får du en gressplen uten striper – dessuten vil ikke lekende barn og kjæledyr dra gresset med seg inn i huset. Bioklippfunksjonen finklipper i stedet gresset gjentatte ganger, og slipper det deretter ned som naturlig gjødsel. Hvis gresset bare skal slås nå og da, holder det lenge med vanlig utkast.

 

Alkylatbensin – skånsomt drivstoff for gressklipperen

Alkylatbensin er 99 % renere for farlige hydrokarboner sammenlignet med vanlig bensin fra bensinstasjonens pumpe. Dette er bedre for gressklipper motoren, siden bl.a. tennpluggen og forbrenningskammeret holdes renere. Dessuten blir motoren mer lettstartet, og alkylatbensin kan oppbevares lenger. Resultatet blir at gressklipperens levetid øker og vedlikeholdsbehovet blir lavere. Det er greit å vite at et moderne gressklipper bruker rundt 0,8 l bensin per time.

Plentraktorer – klipper store flater på lettvint vis

Plentraktorer klipper store flater enkelt, eller noe mindre flater på raskt og komfortabelt vis. Verken høyt, tett eller vått gress er et problem for disse store klipperne. Et naturlig valg for deg med større hage eller mindre gård, rundt 1500 m² klippeareal eller mer.

Hydrostatisk girkasse

Plentraktorer har ofte manuell girkasse som du kan bruke for å velge og tilpasse hastigheten til hvor mye du må styre. De kan også ha hydrostatisk girkasse, som fungerer omtrent som pedalstyrt automatgir. Da slipper du tungvint giring og ujevn akselerasjon, slik at gressklipperen blir enkel å kjøre og styre uansett hvilken planløsning hagen har.

 

Kompletterende klipping

Plentraktorenes store klippebredde som ofte er rundt en meter gjør at de kan ha vanskelig for å komme seg frem i krokete og kuperte hager. For å klippe smale passasjer eller flater der plentraktoren ikke kommer seg frem, kan det være nødvnedig med en hånd- eller gåklipper. Batteridrevet, eldrevet, bensindrevet eller hånddrevet – du velger det som passer best for deg.

Robotgressklipper – gjør jobben for deg

Robotgressklippere har virkelig gjort seg fortjent til plassen i hagene våre, så lettvinte som de er. De klipper gresset for deg, og gjør gressplenen tett og fin siden de klipper lite og ofte. Dessuten har de ofte praktiske funksjoner som tidsplanlagt klipping, slik at du kan bestemme at den skal klippe når det ikke er til bry for lekende barn eller dyr.

Hagens størrelse

Robotgressklippere er ofte utviklet for å klippe et visst areal – det er begrenset hvor store områder de kan klippe. Så før du kjøper, må du passe på at du tilpasser robotgressklipperens kapasitet og begrensningskabelens lengde til hagestørrelsen din.

 

Installasjonen

Å installere en robotgressklipper krever en viss planlegging, men er samtidig forholdsvis lett. Tegn opp hagen og merk av hvor du trenger å legge begrensningskabelen og plassere ladestasjonen. Les den vedlagte bruksanvisningen nøye, da går selve installasjonen raskere. 

Stort utvalg av elektriske gressklippere

Elektriske gressklippere – både strømdrevne og batteridrevne – har økt i popularitet de siste årene siden de ikke slipper ut noen avgasser og er snille mot miljøet. I tillegg er de praktisk talt vedlikeholdsfrie, lettmanøvrerte og stillegående – så det er ikke vanskelig å forstå hvorfor mange liker dem og velger disse modellene til rekkehushager og mindre til mellomstore eneboliger.

Strømdrevne elgressklippere

Strømdrevne elgressklippere drives med ledning til et strømuttak, og passer aller best til enklere klippeforhold hvor deres lave vekt og enkle manøvrerbarhet kommer godt med. Men høyt og vått gress kan imidlertid være utfordrende. Mange liker ledningsdrevne klippere i mindre enebolighager og rekkehushager, eller som et supplement til plentraktoren eller robotgressklipperen.

Husk skjøteledning – den bestemmer klippeareal og rekkevidde

Til strømdrevne elgressklippere trenger man alltid en skjøteledning, og i tillegg må man ha jordfeilbryter dersom de ikke finnes f.eks. på hytta. Skjøteledningen er i praksis det som begrenser klippearealet og rekkevidden, men husk at den ikke bør være lengre enn 25 meter. Vær forsiktig når du klipper så du ikke kjører over kabelen. En kabelholder reduserer risikoen og gjør håndteringen enklere.

Batteridrevne gressklippere

Batteridrevne gressklippere drives av ett eller flere batterier. Mange synes at dette er de mest praktiske klipperne til mindre og mellomstore gressplener med, for eksempel rekkehushagen og små til mellomstore enebolighager. I likhet med sine kablede motstykker har de problemer med høyt og vått gress samt kupert terreng.

Batteriet bestemmer klippearealet

Både klippebredden og batterikapasiteten avgjør hvor stort klippeareal batteridrevne gressklippere klarer. Til en noe større gressplen kan det være lurt å skaffe seg en gressklipper med plass til to batterier. Du kan alltids kjøpe et ekstra batteri om du vet at du har en stor flate du skal klippe.