• Fri frakt til varehus
 • Åpent kjøp i 60 dager
 • 15.000 nøye utvalgte produkter

Hvilken gressklipper passer til hagen din 

Nesten alle som har hage, er nødt til å klippe gresset – og derfor er det viktig å velge en gressklipper som passer til dine behov og din hage. Her presenterer vi de ulike typene, slik at det blir enklere for deg å velge en gressklipper som passer.

 

Fem raske oppsummeringer om de vanligste gressklippertypene:

Bensindrevne gressklippere klarer å klippe høyt og vått gress, kupert terreng samt gressplener som ikke klippes så ofte.

Gressklipper med batteri er lette å manøvrere, stillegående, slipper ikke ut avgasser og har ingen ledninger som begrenser rekkevidden.

Elektriske gressklippere med ledning er stillegående, slipper ikke ut avgasser og krever lite vedlikehold.

Robotgressklippere klipper gresset for deg og gjør gressplenen tett og fin siden den klippes ofte.

Plentraktorer klipper store arealer på enkelt og komfortabelt vis.

Bensindrevne gressklippere til høyt gress og kupert terreng

Bensindrevne gressklippere klarer å klippe høyt, vått gress og kupert terreng. De fungerer for nesten alle hager – fra mindre enebolighager til små gårdsplasser. De har ofte fremoverdrift, slik at du slipper å skyve klipperen fremover når du skal klippe større flater.

 • For store/mellomstore enebolighager og fritidshus (ca. 500–2000 m²).
 • For gressplener i kupert terreng samt gressplener som ikke klippes så ofte.

 

Hva er bioklipp og trenger jeg det, eller holder det med oppsamler og bak-/sideutkast?
 • Med oppsamler får du en gressplen uten striper – dessuten vil ikke lekende barn og kjæledyr dra gresset med seg inn i huset.
 • Bioklippfunksjonen finklipper i stedet gresset gjentatte ganger, og slipper det deretter ned som naturlig gjødsel. 
 • Hvis gresset bare skal slås nå og da, holder det lenge med vanlig utkast.

 

Hvilken bensin til gressklipperen?

Velg alkylatbensin som er 99 % renere for farlige hydrokarboner enn vanlig bensin, og dessuten har lengre lagringstid. Den er snillere mot gressklippermotoren og gjør at den starter enklere. Resultatet er at gressklipperen får lengre levetid og krever mindre vedlikehold

Gressklippere med batteri

Batteridrevne gressklippere drives av ett eller flere batterier. De passer til mindre og mellomstore gressplener. De er enkle å manøvrere, stillegående og slipper ikke ut noen avgasser.

 • For små/mellomstore enebolighager og rekkehushager (ca. 0-1250 m²).
 • For gressplener med jevnt terreng.

 

Hvor stort batteri trenger jeg?

Klippebredden og batteriets størrelse avgjør hvor stort klippeareal batterigressklipperen passer for. Hvis du har en større gressplen, bør du vurdere en gressklipper med plass til to batterier. Du kan alltids kjøpe et ekstra batteri eller oppgradere til et større hvis du vet at du har en stor flate du skal klippe.

Gressklippere med ledning

Elektriske gressklippere med ledning passer best til enkle klippeforhold hvor deres lave vekt og enkle manøvrerbarhet kommer godt med. Mange liker klippere med ledning i mindre enebolighager og rekkehushager, eller som et supplement til plentraktoren eller robotgressklipperen.

 • For små enebolighager og rekkehushager (ca. 0–1250 m²).
 • For gressplener med få hinder og jevnt terreng.

 

Husk: Ledningen avgjør klippearealet og rekkevidden
 • Elektriske gressklippere med ledning krever en skjøteledning (og jordfeilbryter dersom det ikke er en på stikkontakten).
 • Ledningen avgjør klippearealet og rekkevidden. Husk at ledningen ikke skal være lenger enn 25 meter.
 • Vær forsiktig når du klipper så du ikke kjører over ledningen. En kabelholder reduserer risikoen for dette og gjør ledningen enklere å håndtere.

Robotgressklipperen, en automatisk gressklipper som klipper for deg

Robotgressklippere klipper gresset for deg, og gjør gressplenen tett og fin siden de klipper lite og ofte. Dessuten har de ofte praktiske funksjoner som tidsplanlagt klipping, slik at du kan bestemme at den skal klippe når det ikke kommer i veien for lekende barn eller dyr.

 • For små til store eneboligheter (ca. 0–2000 m²).
 • For gressplener med noenlunde jevnt terreng.

 

Husk: Tilpass robotgressklipperen til hagens størrelse

Robotgressklippere er utviklet for å klippe et visst areal, og det er begrenset hvor store områder de kan klippe. Dette må du huske før du kjøper:

 • Tilpass robotgressklipperens kapasitet og begrensningskabelens lengde til hagestørrelsen din.

Planlegge installasjon av robotgressklipperen

Med god planlegging er det lett å installere robotgressklipperen. Les den vedlagte installasjonsmanualen nøye før du installerer, da vil installasjonen gå raskere når du setter i gang.

Tips! Tegn opp hagen og merk av hvor du trenger å legge begrensningskabelen og plassere ladestasjonen.

Plentraktorer – gressklippere for store hager

Plentraktorer klipper store flater på enkelt, raskt og komfortabelt vis. Verken høyt, tett eller vått gress er et problem for disse store klipperne. Dette er et naturlig valg for deg med større hage eller mindre gård, rundt 1500 m² klippeareal eller mer.

 • For store enebolighager og gårder (ca. 1250 m² eller mer)
 • For store gressplener og områder som ikke klippes så ofte.

 

Hva er hydrostat?

Visse plentraktorer har hydrostatisk girkasse, som i praksis er en type pedalstyrt automatgir. Du slipper giring og ujevn akselerasjon – klipperen blir enkel å kjøre og styre uansett hvilken planløsning hagen har.

 

Du kan trenge en kompletterende gågressklipper

Plentraktorenes store klippebredde gjør at de kan ha problemer med å komme til overalt i krokete hager med mange hinder. For å klippe smale passasjer der plentraktoren ikke kommer seg frem, kan det være nødvendig med en hånd- eller gåklipper.