• Fri frakt til varehus
 • Åpent kjøp i 60 dager
 • 15.000 nøye utvalgte produkter

Hvilken gressklipper passer for din hage 

Nesten alle som har hage, klipper gresset – og nettopp derfor er det viktig å velge riktig gressklipper for dine behov og din hage. Her presenterer vi de ulike typene, slik at det blir enklere for deg å velge den som passer.

 

En rask oppsummering av de vanligste gressklippertypene i 5 punkter:

 • Bensindrevne gressklippere klarer å klippe høyt og vått gress samt i kupert terreng.
 • Gressklippere med batteri er stillegående klippere som er enkle å manøvrere, og slipper verken ut avgasser eller har ledning som begrenser rekkevidden.
 • Elektriske gressklippere med ledning er stillegående klippere som ikke slipper ut avgasser og som krever lite vedlikehold.
 • Robotgressklippere klipper gresset for deg og gir en tett og fin plen, ettersom den klipper ofte.
 • Plentraktorer klipper store områder enkelt og greit.

Bensindrevne gressklippere til høyt gress og kupert terreng

Bensindrevne gressklippere klarer å klippe høyt gress, vått gress og kupert terreng. De fungerer for nesten alle hager og eiendommer – fra mindre enebolighager til små gårder. De har ofte fremoverdrift, slik at du slipper å skyve klipperen fremover for å klippe større flater.

 

Hva er bioklipp og trenger jeg det, eller holder det med oppsamler og bak-/sideutkast?

Med bensindrevne gressklippere har du ofte mulighet til å velge hvordan du skal klippe og hva som skal gjøres med gressklippet. 

 • Med oppsamler får du en gressplen uten striper – dessuten vil ikke lekende barn og kjæledyr dra gresset med seg inn i huset.
 • Bioklippfunksjonen finklipper i stedet gresset gjentatte ganger, og slipper det deretter ned som naturlig gjødsel. 
 • Hvis gresset bare skal slås nå og da, holder det lenge med vanlig utkast.


Hvilken type bensin til gressklipperen?

Velg alkylatbensin – et skånsomt drivstoff for gressklipperen. Det er 99 % renere for farlige hydrokarboner sammenlignet med vanlig bensin, og har dessuten lengre lagringstid. Dette er bedre for gressklippermotoren, siden tennpluggen og forbrenningskammeret holdes renere, og samtidig blir den mer lettstartet. Resultatet blir at gressklipperens levetid øker og vedlikeholdsbehovet blir lavere.

 • Visste du at en moderne gressklipper bruker rundt 0,8 l bensin per time?

Gressklipper med batteri

Batteridrevne gressklippere drives av ett eller flere batterier. De egner seg for mindre og mellomstore gressarealer, for eksempel rekkehushager og mindre villahager. I likhet med sine kablede motstykker har de problemer med høyt og vått gress samt kupert terreng.

 

Batteriet bestemmer klippearealet – hvor stort batteri trenger jeg?

Klippebredden og batterikapasiteten avgjør hvor stort klippeareal batteridrevne gressklippere kan håndtere. Til en noe større gressplen kan det være smart å kjøpe en gressklipper med plass til to batterier. Du kan alltids kjøpe et ekstra batteri om du vet at du har en stor flate du skal klippe.

Gressklipper med ledning

El-gressklippere som drives med ledning passer best til enklere klippeforhold hvor deres lave vekt og enkle manøvrerbarhet kommer godt med. Høyt og vått gress kan imidlertid bli en utfordring. Mange liker ledningsdrevne klippere i mindre enebolighager og rekkehushager, eller som et supplement til plentraktoren eller robotgressklipperen.

 

Legg til en skjøteledning – den bestemmer klippeareal og rekkevidde

Elektriske gressklippere med ledning må suppleres med en skjøteledning (pluss jordfeilbryter hvis det ikke finnes på stikkontakten). Ledningen bestemmer klippearealet og rekkevidden, men ledningen må ikke være mer enn 25 meter lang. Vær forsiktig når du klipper så du ikke kjører over kabelen. En kabelholder reduserer risikoen og gjør håndteringen enklere.

En robotgressklipper er en automatisk gressklipper som klipper for deg

Robotgressklippere klipper gresset for deg, og gjør gressplenen tett og fin siden de klipper lite og ofte. Dessuten har de ofte praktiske funksjoner som tidsplanlagt klipping, slik at du kan bestemme at den skal klippe når det ikke kommer i veien for lekende barn eller dyr.

 

Tilpass robotgressklipperen etter størrelsen på hagen

Robotgressklippere er ofte utviklet for å klippe et visst hageareal, og det er begrenset hvor store områder de kan klippe. Husk dette før du kjøper:

 • Tilpass robotgressklipperens kapasitet og begrensningskabelens lengde til hagestørrelsen din.


Planlegg installasjonen av robotgressklipperen

Å installere en robotgressklipper er forholdsvis lett, men krever en viss planlegging. Les den vedlagte bruksanvisningen nøye, da går selve installasjonen raskere.

 • Tegn opp hagen og merk av hvor du trenger å legge begrensningskabelen og plassere ladestasjonen. 

Plentraktorer – gressklippere for store hager

Plentraktorer klipper store flater på enkelt, raskt og komfortabelt vis. Verken høyt, tett eller vått gress er et problem for disse store klipperne. Dette er et naturlig valg for deg med større hage eller mindre gård, rundt 1500 m² klippeareal eller mer.

 

Hva er hydrostat?

Visse plentraktorer har hydrostatisk girkasse, som er en type pedalstyrt automatgir. Da slipper du tungvint giring og ujevn akselerasjon, slik at klipperen blir enkel å kjøre og styre uansett hvilken planløsning hagen har.

 

Kan kreve en gågressklipper i tillegg

Plentraktorenes store klippebredde gjør at de kan ha problemer med å komme til overalt i krokete hager. For å klippe smale passasjer der plentraktoren ikke kommer seg frem, kan det være nødvendig med en hånd- eller gåklipper.