• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Velg riktig sykkel

Sykkelen – vi mener at det er et fantastisk fremkomstmiddel som passer for både store og små. De finnes i flere ulike modeller og størrelser, slik at du kan velge den som passer til dine behov. Her gir vi deg litt veiledning slik at du kan velge riktig sykkel, og i tillegg har vi samlet tilbehør og annet som du kan trenge.

Damesykkel, el-sykkel eller MTB – finn sykkelen som passer for deg

Damesykkel/citybike

En damesykkel er det klassiske alternativet som utmerker seg ved at den er behagelig å gå av og på. Denne allsidige sykkelen med kurv og bagasjebrett passer for deg som sykler til jobb, handler eller rett og slett vil komme deg fra A til B i rolig tempo.

Mountainbike og hybridsykkel

Med våre mountainbikes i hardtailmodell kan du landeveissykle og pendle på en mer komfortabel og fleksibel måte. Felles for alle er at de har flere gir, dempet forgaffel, grovmønstrede dekk og bremser som er beregnet for litt røffere sykling. Hybridsykkelen har ofte dekk med finere mønster og en fremoverlent sittestilling, noe som gjør at de passer til by- og landeveissykling, sykling på finere grusveier og pendling.

El-sykkel

En el-sykkel er stillegående, billig i drift og miljøvennlig. I byer kan en el-sykkel erstatte både bilen og fullpakkede busser og T-baner, mens lengre sykkelturer er mulig på landet. Sjekk Julas sortiment – vi har el-sykler for deg som bypendler hver dag, og deg som bare ønsker å kunne sykle lange turer på en komfortabel måte.

Størrelsesguide for barnesykkel

Leter du etter en barnesykkel, men er usikker på hvilken størrelse som passer til barnet ditt? Vi gir deg litt veiledning til hvilken sykkel du skal velge ut fra alder og lengde.

Sykkelmontering – Benytt vårt tilbud om montering i varehuset

Visste du at vi kan montere din nyinnkjøpte sykkel? Du kan benytte deg av vårt monteringstilbud for bare 249 kr (sykler over 20") eller 149 kr (barnesykkel opptil 20"). Vi tilbyr montering ved kjøp av sykkel i alle våre varehus.

Hvis du foretrekker å montere sykkelen selv, kan du se nedenfor for å finne noen av verktøyene du trenger og instruksjonsfilmer for Citybike, Mountainbike, barnesykkel og BMX.

Det viktigste sykkeltilbehøret for trygg sykling

Velg riktig størrelse på hjelmen

Å ha riktig størrelse på sykkelhjelmen er viktig for å sikre at hjelmen fungerer som den skal. For å finne størrelsen bruker du et målebånd til å måle rundt hodet der det er bredest. Hvis du ikke har et målebånd, kan du bruke en snor, og deretter måle snoren med tommestokk eller linjal.

Sykle trygt i mørket – utstyrt med lamper og reflekser

Det er lovpålagt å bruke lys og reflekser når man skal sykle i mørket. Bak på sykkelen skal det være en rød lykt som vises på avstand, og foran skal det være en lyskaster med gult eller hvitt lys. Dessuten skal det være rød refleks bak, hvit refleks foran og hvit eller oransje refleks på siden. Pass på at du utstyrer sykkelen med de riktige lampene og refleksene for å gjøre det trygt å sykle i mørket.

Lås sykkelen trygt

Hvis det skal sykle til skolen, butikken eller andre steder utenfor hjemmet, er det lurt å skaffe seg en god sykkellås. Da står sykkelen alltid trygt parkert, og tyveririsikoen blir mindre.

Sykkelens viktigste deler

Ramme

Rammen på damesykler gjør at det er lettvint å gå av og på sykkelen. Den trekantformede rammen på herresykler er mer stabil og passer bedre til heftigere sykling. Aluminiumsrammer veier mindre enn stål, men stål er ofte kraftigere. Rammens størrelse angis i tommer.

Gir

I dag er de fleste sykler utstyrt med flere gir. Det finnes både utenpåliggende og integrerte girsystemer. Et utenpåliggende system har ofte mange gir, og kan kreve litt mer vedlikehold. Et integrert girsystem er det ofte nok å børste rent og smøre innimellom.

Bremser

Det finnes flere typer bremser. Fotbremse er vanligst på hverdagssykler. De kombineres gjerne med en håndbremse på forhjulet. På mountainbikes finner du ofte effektive v-bremser eller til og med skivebremser.

Hjul

Hjulenes mål blir som regel oppgitt i tommer, og varierer ut fra sykkeltype og bruksområde. I skog og mark foretrekker man bredere dekk med grovt mønster. På flate veier ruller du lettere med smalere dekk som har lite eller ingen mønster.

Vedlikehold sykkelen din hjemme

Å vedlikeholde sykkelen hjemme er verken vanskelig eller tidkrevende. Bruk sjekklisten vår til å gjøre sykkelen klar for sesongen!