• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Brannsikre hjemmet ditt

Enkelte ting bør tas på største alvor, så pass på å brannsikre hjemmet ditt – det er en billig forsikring som kan redde liv. Hvis uhellet først er ute, er det viktig å ha det riktige utstyret. Her kommer noen nyttige tips til hvordan du kan forebygge brann hjemme, og hva slags utstyr du kan trenge.

5 tips for et brannsikkert hjem

1. Ha en fungerende brannvarsler, brannteppe og brannslukker

Ha alltid fungerende håndbrannslukker, brannteppe og brannvarsler i boligen – det kan redde liv og gi gode forutsetninger til å slukke brannen mens den fortsatt er liten. Husk å kontrollere brannvarslerens batteri regelmessig.

2. Trekk ut kontakten og bruk tidsur

Når husholdningselektronikk ikke er i bruk, bør støpselet trekkes helt ut. Bruk gjerne et tidsur til kaffetrakteren eller andre apparater som brukes regelmessig.

3. Hold rent rundt hvitevarene

Mange glemmer å holde det ryddig og rent rundt hjemmets hvitevarer. Det er spesielt viktig å rengjøre kjøkkenviften regelmessig og støvsuge bak kjøleskap og fryseboks.

4. Sot skorsteinen og sett opp gnistfanger

Hvis du har vedovn, åpen peis eller kakkelovn, bør du sørge for at skorsteinen er skikkelig sotet og at ovnen er utstyrt med gnistfanger for å unngå at gnister slår ut mot rommet. 

5. Tegn en rømningsplan

Tegn en rømningsplan – dette er ekstra viktig hvis du bor i et hus med flere etasjer eller nylig har flyttet. Hvis huset ditt har mer enn én etasje, er det lurt å ha en brannstige som kan felles ut og brukes til å komme seg ut fra overetasjen.

Kontrollere og vedlikeholde brannvarsleren

For å sikre at brannvarsleren fungerer som den skal, bør du teste den regelmessig, f.eks. en gang i måneden, ved å trykke på testknappen. Deretter bør du minst en gang i året rengjøre brannvarsleren for støv og eventuelt bytte batterier dersom den varsler om for lavt batteri.