• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Earth Hour 2022

Slukk lysene for planeten! Ikke gå glipp av Earth Hour 26. mars kl 20.30–21.30

Klimasmart hverdag

Alle kan gjøre litt mer for å skape et bedre klima!


Under Earth Hour – i Norge den 26. mars kl 20.30–21.30 – slukker millioner av mennesker over hele verden lyset. En tydelig markering av at vi alle trenger å handle for klimaets skyld.

Jula har i mange år jobbet for å redusere klimapåvirkningen sin, og målet er at Jula skal være klimanøytralt i 2030.

Maria Ragnarsson, Julas bærekraftsjef:

«Vi gjør det på flere forskjellige måter og gjennom ulike prosjekter, som en del av reisen mot målet vårt. Vi har hele tiden fokus på å effektivisere energibruken vår, og vi satser også på fornybare energikilder. Blant annet ved å investere i vindkraftparker. For å redusere utslipp transporteres varene våre på jernbane fra havnen i Göteborg til en tørrhavn i nærheten av sentrallageret i Skara. Og vi stiller krav til leverandørene våre; de skal også redusere klimapåvirkningen sin.»

Alle kan gjøre litt mer for å effektivisere energibruken sin, for å spare på naturressursene og bidra til biologisk mangfold. Også små tiltak teller. I Jula finner du alt fra LED-pærer, solceller og elbilladere til produkter for dyrking hjemme samt vann- og energisparing.

Her er tips til hvordan vi kan skape bedre forutsetninger for oss selv og kommende generasjoner:

1. Redusere energibruken og energismarte produkter

1. Redusere energibruken og energismarte produkter 1. Redusere energibruken og energismarte produkter

2. Produsere egen, fornybar energi med solceller

2. Produsere egen, fornybar energi med solceller 2. Produsere egen, fornybar energi med solceller

3. Ferdes bærekraftig

Hos Jula finner du flere produkter som gjør det enklere å ferdes bærekraftig – for eksempel produkter for å lade el- eller hybridbilen. Et annet svært klima- og miljøvennlig fremkomstmiddel er sykkelen, som du får både med og uten elmotor.

4. Spar på vannet

Selv om tilgangen på vann i Norge i dag kan oppfattes som ubegrenset, er tilfellet snarere tvert imot. Både forurensninger og klimaforandringer fører til belastning på vannforsyningen – noe som gjør det enda viktigere å spare på vannet. Å sette på oppvaskmaskinen først når den er full, å dusje kortere og å senke temperaturen en grad eller to, er eksempler på hvordan du kan forbruke mindre vann. En annen bra måte å spare vann på, er å samle opp regnvannet!

5. Dyrk

Maten vi spiser står for omtrent en tredjedel av husholdningenes klimapåvirkning i dag. Ved å dyrke selv – til vår-, sommer- og høstavlinger – kan vi redusere denne klimapåvirkningen. Ved å dyrke skaper vi dessuten plasser der insekter kan pollinere om sommeren, og vi øker det biologiske mangfoldet. Miljøvennlig, godt, vakkert – på tide å begynne å dyrke!