Gå direkte til innholdetGå direkte til søkGå direkte til søk
 • Fra 2 timers leveringstid
 • Alltid fri frakt til varehus
 • Fri frakt til hentested fra 999,-
 • Åpent kjøp i 60 dager
Jula

Komposittdekke – bygg en vedlikeholdsfri terrasse

Har du tenkt å bygge altan eller terrasse? Hvis du ønsker deg en slitesterk terrasse, kan du velge komposittdekke – da får du en trelignende overflate helt uten kvister og fliser. Det krever heller ikke noen etterbehandling, og det eneste nødvendige vedlikeholdet er å vaske komposittdekket med vann ved behov.

Hva er komposittdekke?

Komposittdekke er naturlig tre som er kombinert med andre materialer for å forsterke holdbarheten og fargebestandigheten, slik at det beveger seg og skifter farge minimalt. Du får en vedlikeholdsfri terrasse som verken må oljes inn eller behandles. Overflaten blir dessuten barfotvennlig – helt uten fliser, sprekker og skruer.

Hvilke tilbehør trenger jeg til montering?

Klips – til montering av komposittdekke
Startklips (1) brukes langs terrassens ytre langsider, der de første plankene legges. Deretter trenger du rustfrie klips (2) for å montere det sammen planke for planke.

Dekkliste og endebeskyttelse for en pen avslutning
For en pen avslutning på både kortsiden og langsiden finnes det tilbehør i form av komposittlist og endebeskyttelse. Endebeskyttelsen er utformet for å passe på plankenes ender, mens dekklisten er beregnet for montering på valgfri side.

Hvilke verktøy trenger jeg for å bygge terrassedekke av kompositt?

I all hovedsak trenger du en skrutrekker og en slags sag, altså samme verktøy som du trenger til å bygge et vanlig tredekke. For detaljkapping og fleksibel saging er en sirkelsag/stikksag det beste, men for presise, rette kappinger finnes det ingen erstatning for en kapp-/gjærsag. Husk også tommestokk, vaterpass eller laser slik at det blir rett!

Slik monterer du komposittdekket

1

Legg bærebjelker med maks. 30 cm sentrumsavstand

Legg bjelker med maks. 30 cm sentrumsavstand (eller 20 cm ved tungt belastede flater). Hvis det allerede er installert bjelker med f.eks. 60 cm sentrumsavstand, legger du til flere bjelker slik at sentrumsavstanden blir 30 cm.

2

Skru fast startklips ytterst langs terrassens kant og plasser de første plankene

Neste trinn er å skru fast startklips ytterst langs terrassens langsider. Legg deretter de første komposittplankene på plass og innrett de mot endeklipsen. Dette komposittdekket kan legges med valgfri side vendt oppover, enten sporfrest eller slett.

3

Legg komposittdekket rad etter rad

Legg deretter rad etter rad og fest komposittplankene med klips (plast eller rustfrie) som skrus inn i bjelken. Hvis bjelken er for smal, kan du trenge å montere et ekstra bjelkestykke ved hver endeskjøt slik at du får plass til to klips.

4

Fest den ytterste planken ved å forhåndsbore og skråskru

Den ytterste planken kan festes ved å forhåndsbore og skråskru i plankens langsgående spor.

5

Monter dekkliste og endebeskyttelse for en pen avslutning

Siste trinn er å montere dekkliste og/eller endebeskyttelse. Dekkliste kan monteres på både lang- og kortsidene, avhengig av hvordan du har lagt komposittdekket. Endebeskyttelsen passer spesifikt til komposittplankenes kortsider.

Fullstendige anvisninger finner du naturligvis i manualen.

Hvor mye materiale trenger jeg?

Det første trinnet når du starter prosjektet er å finne ut hvor mye komposittdekke (antall planker) og tilbehør du må kjøpe. Hvis du for eksempel skal bygge en rektangulær terrasse på 20 m² (5x4 m), og du skal ha bærebjelker med 40 cm sentrumsavstand og den ene langsiden er mot veggen, trenger du:

 • ca. 60 komposittplanker
 • ca. 375 klips (hver klips har ett skruehull)
 • ca. 15 startklips
 • ca. 56 endebeskyttelser og 3 komposittlister (eventuelt bare 6 komposittlister om du dropper endebeskyttelsene)

9 Produkter

Hard Head

Dekklist for komposittdekke

9990

 • Passer til Hard Heads komposittdekke
 • For pene kanter
 • Vedlikeholdsfritt materiale
På nettlager