• Fri frakt til varehus
 • Åpent kjøp i 60 dager
 • 15.000 nøye utvalgte produkter

Guide: Skal jeg velge gresstrimmer eller ryddesag?

Gresstrimmeren og ryddesagen har en naturlig plass hos alle med hage. Med dem kan du trimme gress, klippe kanter og rydde buskas. Men hva skal du velge, gresstrimmer eller ryddesag? Ta utgangspunkt hvilke behov du har og hva du vil gjøre med maskinen – kantklippe gress eller rydde kratt og buskas. Her forklarer vi hva som er verdt å tenke på før du skal kjøpe gresstrimmer eller ryddesag.

 

Fordeler ved gresstrimmer:
 • For kantklipping og gressklipping
 • Lette og hendige
 • Stillegående

Elektrisk gresstrimmer – for kantklipping rundt i hagen

Elektriske gresstrimmere passer dersom du har en hage full av trær, busker og bed. Trimmere kan klippe der gressklipperen ikke kommer til – langs kanter og hageplanter. Derfor passer den utmerket som supplement til gressklipperen for å kantklippe rundt i hagen – uansett om du har en liten eller stor hage.

Funksjoner å holde utkikk etter på gresstrimmere:

Kantklippefunksjon og vinklingsbart trimmerhode

For å gjøre det enklere å klippe langs hagens kanter, bed og trær er noen gresstrimmere utstyrt med kantklippingsfunksjon og vinklingsbart trimmerhode. Funksjonene gir bedre presisjon når du skal trimme ved at tråden i stedet klipper vertikalt når hodet er vinklet.

Kniv eller tråd?

En del gresstrimmere kommer med plastkniver i stedet for spole med trimmertråd, eller kan utstyres med dette. Vanlig trimmertråd passer til de fleste trimmerjobber i hagen. Trådens tynnere diameter gjør klippingen i nærheten av andre planter mer nøyaktig. Men generelt sett er plastkniver sterkere enn tråd, noe som innebærer at du kan trimme litt tykkere og kraftigere gress og ugress.

Batteridrevet gresstrimmer – stillegående, lett og praktisk

Batteridrevne trimmere er i hovedsak beregnet for kantklipping og gressklipping. De gjør arbeidet lettere ved at de er helt ledningsfrie og ofte lett å bære rundt på. Ettersom det ikke er noen ledninger i veien og vekten er lav, får du stor bevegelsesfrihet til å trimme rundt omkring på eiendommen.

 • Ledningsfrie – ubegrenset rekkevidde
 • Lette og hendige
 • Stillegående

 

Tips! Legg til større batteri eller flere batterier hvis du vil ha lengre brukstid på din batteridrevne gresstrimmer.

Kablet gresstrimmer

Elektriske trimmere med ledning har mange av de samme fordelene som batteridrevne modeller. De er med andre ord lette og praktiske, stillegående og beregnet for å kantklippe gress. Forskjellen er at de kan være kraftigere siden de er drevet via strømledning. De har lang brukstid og krever ikke at man lader batterier eller fyller på drivstoff.

 • Krever ikke at man fyller på drivstoff eller lader batteri
 • Lette og hendige
 • Lav innkjøpspris

 

Tips! Ledningsdrevne maskiner krever en skjøteledning og en jordfeilbryter hvis dette ikke finnes der de skal brukes. Ledningen avgjør rekkevidden, men husk at den ikke bør være lengre enn 25 meter.

Bensindrevne trimmere og ryddesager for å fjerne buskas

Bensindrevne ryddesager og trimmere som er utstyrt med ryddesagblad kan brukes til å fjerne kratt, lettere buskas, tykt gress og ugress. De er rett og slett kraftigere maskiner som er beregnet for mer krevende ryddearbeid. En bensindrevet ryddesag passer for deg som har stor tomt og mye å rydde, men også for deg med fritidsbolig hvor det rekker å vokse til mellom hvert besøk.

 • Kraftige og allsidige
 • Til rydding av grovere buskas og vegetasjon
 • Kan utstyres med ulike sagblader og tilbehør

Funksjoner å holde utkikk etter på ryddesager:

Ulike typer ryddesagblader

En av fordelene ved bensindrevne ryddesager og gresstrimmere er at de kan utstyres med ulike sagblader og tilbehør ut fra arbeidsoppgaven. Den vanlige trimmerspolen med tråd skal brukes når gress skal trimmes. Tretannet ryddesagblad monteres på dersom du skal rydde kratt. Ryddesagbladet brukes når du skal kvitte deg med kratt og grovere vegetasjon.

Sele for mer komfortabelt arbeid

På visse ryddesager følger det med sele til maskinen for at du skal kunne jobbe komfortabelt i lange økter. De fleste modeller kan dessuten kompletteres med sele i etterkant dersom du skulle trenge å utruste den bensindrevne maskinen mer.