• Fri frakt til varehus
  • Åpent kjøp i 60 dager
  • 15.000 nøye utvalgte produkter

Tips til en vellykket hagefest

1. Beskytt mot regn og sol med partytelt eller paviljong

Under hagefesten trengs det ofte ekstra plass, men også beskyttelse mot regn og skygge for solen. Her kommer partytelt og paviljonger inn som en selvfølge på hagefesten. Ikke bare gir de den beskyttelsen som trengs, men de kan pyntes og dekoreres innvendig for å skape feststemning.

2. Møbler fleksibelt

For å gjøre det enkelt for deg å være vert, bør du satse på møbler, stoler og bord som er praktiske når de skal settes frem, ryddes vekk og oppbevares. Eksempler på dette er klappstoler og sammenleggbare bord – møbler som gjestene kan sitte på, men som også kan brukes som f.eks. serveringsbord.

3. Finn grillen som passer din hage

Hvilken grill passer til dine behov og uteplassen din? Kull- eller gassgrill? Hvilken modell og størrelse? Kullgrillen – den klassiske grillen med glør og røyklukt. Gassgriller gir varme raskt og jevnt over hele flaten.

4. Pynt og dekk på for å skape riktig stemning

Avhengig av hvilken type fest du arrangerer – grillkveld, bursdagsfest eller en annen feiring – kan du dekke på og pynte for å skape den riktige stemningen til anledningen. Med enkle grep som å plukke blomster i hagen, sette frem lyslykten eller bruke noen av møblene som sidebord vil du komme et godt stykke på vei. Her er det bare å være kreativ.

5. Forbered spill og leker

Leker og aktiviteter gjør festen morsommere og mer minneverdig for gjestene. Du kan forberede ulike spill og leker som krokket og kubb, eller arrangere en hel femkamp med blant annet dart, kaste baller i bøtte og boccia. Kanskje dere kan spille stikkball?

6. Hold varmen – ha tepper og varmere klare

Når kvelden senker seg og temperaturen gjør det samme, eller hvis festen rett og slett finner sted når sommeren ikke er på det varmeste, er det viktig at gjestene holdes varme og myggen holdes unna. Derfor bør du huske å ha tepper, varmeelementer eller gassvarmere klare, slik at gjestene har det komfortabelt og dere kan la selskapet fortsette utover kvelden.

7. Planlegg ryddingen på forhånd

Det kan være tungt å våkne dagen etter og rydde opp etter gårdagens fest, eller hva? Du kan gjøre oppryddingen lettere hvis du forbereder deg før festen begynner ved å henge opp sekker til søppel, gjenvinning og pant. Husk også å skaffe deg kost og støvbrett, kluter og rengjøringsmiddel på forhånd, slik at ryddingen går så effektivt som mulig.